Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Κισάμου

xeirotonia1

Στην όμορφη και ιστορική Κίσαμο και τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος τέλεσε, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου,  την εις πρεσβύτερον χειροτονία του μέχρι πρότινος πρώτου τη τάξη διακόνου της Μητροπόλεως π. Ελευθερίου Τατέλου.

Πλειάδα Ιερέων από την Μητρόπολη Κισάμου ως και από άλλες Μητροπόλεις της Μεγαλονήσου, γνωστοί και φίλοι του χειροτονηθέντος, έλαβαν μέρος στην Κυριακάτικη ευχαριστιακή σύναξη και προσευχήθηκαν για τον νέο πρεσβύτερο με την συμμετοχή πλήθους κόσμου: οικείων, συγγενών και φίλων του νεοχειροτονηθέντος ως και πιστών της ευρύτερης περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος στον σύντομο λόγο του προς τον νέο πρεσβύτερο αφού τον ευχαρίστησε για τον ζήλο, την εργατικότητα, την αφοσίωση, την ανιδιοτελή και  ανυπόκριτη τετραετή και πλέον διακονία του πλησίον του Επισκόπου, του υπενθύμισε τους λόγους του Ιερού Χρυσοστόμου, σύμφωνα με τους οποίους, η Ιερωσύνη «τελείται μεν επι της γης, τάξιν δε έχει επουρανίων ταγμάτων».

Σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος:  «Σ   αυτούς τους δίσεκτους και πολύπαθους χρόνους και καιρούς μας, στην απέλπιδα εποχή και πραγματικότητα που όλοι βιώνομε όπου βασιλεύει η αβεβαιότητα, το άγχος, η ανασφάλεια, ο φόβος, η απογοήτευση, εποχή όπου οι προσδοκίες των ανθρώπων προδίδονται η μια μετά την άλλη και οι πειρασμοί γίνονται λεπτοί εισχωρούντες έως μυελού οστέων αξιώνεσαι και καλείσαι, αγαπητέ μου διάκονε π. Ελευθέριε, να συμμετάσχεις στην μαρτυρική ιερωσύνη της Εκκλησίας του Χριστού, λαμβάνοντας, εντός ολίγου, δια των αναξίων χειρών μου τον δεύτερο της ιερωσύνης βαθμό, αυτόν του πρεσβυτέρου.

Γίνεσαι πρεσβύτερος της Εκκλησίας του Χριστού. Καλείσαι από τούδε και στο εξής να λιτανεύεις στην καθημερινότητα της ιερατικής σου πορείας τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, που δεν είναι ’λλος από την ελπίδα, το Φως, την Αλήθεια, την Ζωή.

Πώς θα γίνει αυτή η μεταμόρφωση στην ζωή σου; Όταν εξαπλώσεις το μυστήριο της ιερωσύνης στην καθημερινότητα του βίου σου. Όταν συνειδητοποιήσεις ότι ιερωσύνη δέν νοείται έξω από την κατάσταση της χάριτος».

«Καλείσαι, σημείωσε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος, να βοηθήσεις τους ανθρώπους να κατανοήσουν, για να παραφράσω τα λόγια του Τολστόι, ότι το λάθος, το κρίμα, εμάς των Νεοελλήνων είναι που φανταστήκαμε την ευτυχία σαν πραγματοποίηση των επιθυμιών μας».

Ο νεοχειροτονηθείς με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε στην διακονία του πλησίον του Επισκόπου και ευχαρίστησε τόσο τον Επίσκοπο, όσον και όλους όσους στήριξαν και στηρίζουν την πορεία του στην Εκκλησία.

Ζήτησε δε τις προσευχές όλων όπως ο Παράκλητος πως ως βιαία πνοή θα κατέλθει κατά την ώρα του μυστηρίου της Χειροτονίας κατοικήσει μέσα του και τον καταστήσει άξιο διάκονο των Μυστηρίων του Τριασαγίου Θεού μας.

xeirotonia4

Εμφανίσεις: 54525
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!