Ανεμοστρόβιλος έπληξε Κατασκήνωση της Ι.Μ. Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

IMG_2142Δυνατός ανεμοστρόβιλος έπληξε το χώρο της Κατασκηνώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως στην παραλία Καινουρίου Λοκρίδος το βρά­δυ της Δευτέρας 6ης Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα να ξεριζώσει 20 αιω­νόβια πεύκα και 5 κυπαρίσσια και να επιφέρει ζημιές στην Εκκλη­σία της Αγίας Αικατερίνης καθώς και σε κτίσματα της Κατα­σκη­νώσεως.

Σήμερα το πρωί, μόλις ο Εφημέριος του Καινουρίου π. Ιωάννης Ελευ­θερίου επικοινώνησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και του ανακοίνωσε το γεγονός, αμέσως ο Σεβασμιώτατος έσπευσε στις Κατασκηνώσεις ώστε να έχει άμεση αντίληψη των ζημιών και   ει­κό­να της καταστροφής.

Το θέαμα που αντίκρισε ήταν οικτρό. Τεράστια πεύκα και κυ­πα­ρίσσια που ομόρφαιναν τον χώρο της Κατασκηνώσεως είχαν εν­τελώς ξεριζωθεί και είχαν μετακινηθεί από την δύναμη του ανέ­μου. Πα­ράλ­ληλα με την καταστροφή των δέντρων, διακόπηκε η ηλεκ­τρο­δό­τη­ση, έσπασε το δίκτυο υδρεύσεως και πλημμύρισε ο τόπος.

Για την αντιμετώπιση της καταστάσεως και την αποκατάσταση των ζημιών ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε σύσκεψη στην οικία του Εφημερίου Καινουρίου, στην οποία παραβρέθηκε και ο Αρχιε­ρα­τι­κός Επίτροπος Μενδενίτσης και Καμένων Βούρλων και μέλος της Ε­πι­­τροπής των Κατασκηνώσεων Πρωτοπρ. π. Κωνστα­ντῖ­νος Ρεντί­φης.

Η θεομηνία αυτή δεν άφησε πίσω της μόνο υλικές ζημιές αλλά επέφερε βαρύτατο πλήγμα στο οικολογικό περιβάλλον των κατα­σκη­νώ­σεων.

1

2

3

4

5

6

7

Εμφανίσεις: 48546
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!