Καστορίας: "Στις μέρες μας δεν χωράει το Εγώ, αλλά μόνο το Εσύ"

0-kastoria

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή των Τριών Ιεραρχών Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Ανήμερα της εορτής των Αγίων των Γραμμάτων και της Παιδείας τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνωρος Χλόης Καστοριάς, για την μαθητιώσα νεολαία της ακριτικής επαρχίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Παρουσία εκατοντάδων μαθητών, οι οποίοι και μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνωρος, Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Γιαννουσάς, ανέγνωσε το μήνυμα του Μητροπολίτου Καστορίας επ’ ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρεται στην θαυμαστή πολιτεία των μεγάλων Αγίων, αφού αρίστευσαν τόσο στην αγάπη και την προσφορά όσο και στην ελεημοσύνη, δίδοντας τα πάντα στον συνάνθρωπό τους, στον πλησίον, στον αδερφό τους.

Και καταλήγει ο ακρίτας Επίσκοπος, απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, λέγοντας πως μέσα στην ταραγμένη εποχή που ζούμε, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να απαντήσουμε με το «Εγώ», όπως κάναμε μέχρι σήμερα, αλλά με το «Εσύ» του άλλου, του αδελφού μας, του Χριστού, του Κυρίου μας.

Επίσης, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τελέσθηκε στον ίδιο Ιερό Ναό Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ, για τους εκπαιδευτικούς της περιοχής, και ταυτόχρονα μετά από μια επίκαιρη και θαυμάσια ομιλία του πρώην Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Αναστασίου Βάρδα, ο Σεβασμιώτατος απέδωσε τιμητικές διακρίσεις σε συνταξιοδοτηθέντες εκπαιδευτικούς, εις ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στους ανθρώπους που μεταδίδουν στα παιδιά μας τη γνώση και μαζί με την Εκκλησία μας τις αρχές που διέπουν τα Ελληνόπουλα.

Τέλος, αμέσως μετά τον Εσπερινό ο κ. Σεραφείμ έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα και μοίρασε στον καθένα από ένα βιβλίο, με τίτλο «Ένας ασυμβίβαστος Ιεράρχης. Ιερομάρτυς Ανδρόνικος, αρχιεπίσκοπος Περμ», που περιγράφει την κατάσταση στη Ρωσία μετά την καταδίκη της Εκκλησίας από τον άπιστο λαό.

Και ευχήθηκε η Ελλάδα μας να μην φτάσει στο ίδιο σημείο και να πάψουμε να καταδικάζουμε την Αγία μας Εκκλησία.

0-kastoria1

0-kastoria2

0-kastoria3

0-kastoria4

Εμφανίσεις: 43820
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!