Συνάντηση Σεβ. Φθιώτιδος με τον Γ.Γ. Θρησκευμάτων

4

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων είχε την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στο Μητροπολιτικό Μέγαρο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, αμέσως μετά την πανηγυρική εκδήλωση του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου Λαμίας, επί τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών.

Το κλίμα που επεκράτησε κατά την πολύωρη συνάντηση ήταν φιλικό και θερμό. Ο Γ.Γ. ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο σε θέματα της αρμοδιότητός του και τον διαβεβαίωσε για το ενδιαφέρον του Υπουργείου για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση. Ο Σεβασμιώτατος πρότεινε τρόπους βελτιώσεως και ενισχύσεως του ιστορικού ρόλου των Εκκλησιαστικών Σχολείων. 
Στην συνάντηση, αργότερα, συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Νικόλαος και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Τατάρνης Αρχ. Δοσίθεος, ο οποίος ήταν ομιλητής στην εορταστική εκδήλωση.

Ο Σεβ. Καρπενησίου εξέφρασε την αγωνία του για τον περιορισμό των διορισμών Εφημερίων και ζήτησε την άρση του μέτρου, που αφήνει ακέφαλες μικρές και μεγάλες ενορίες.

Εμφανίσεις: 53634
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!