Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην Χαλκίδα

xalk

Στην ιστορική Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής έγινε ο επίσημος εορτασμός της Σύναξης των Τριών Ιεραρχών, με την Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από ιερείς, ενώ συμμετείχαν οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Διευθυντές και καθηγητές Σχολείων της Χαλκίδος, εκπρόσωποι φορέων και αντιπροσωπείες μαθητών από όλα τα Σχολεία της πόλης.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεχείρησε σε Αναγνώστες τρεις νέους της Ενορίας, οι οποίοι διακονούν στο αναλόγιο και το ιερό Βήμα, τους κ. Νικόλαο Καλαφάτη, Αντώνιο Καραπέτη και Ανρέα Ρούκο, όπως και χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον επί 1,5 χρόνο διάκονο π. Ιωάννη Σούρα, θεολόγο και φιλόλογο, έγγαμο και πατέρα ενός τέκνου, ο οποίος θα υπηρετήσει στην Ενορία Γαλατσώνας Ιστιαίας.
Στην προσφώνησή του προς τον νέο Ιερέα ο Σεβασμιώτατος τον προέτρεψε να έχει ως πρότυπο της διακονίας του τους Τρεις Ιεράρχες και να αγωνίζεται καθημερινά στη ζωή του για να ανταποκρίνεται στο θέλημα του Θεού και τις ανάγκες του ποιμνίου του.

Στη διάρκεια του Κοινωνικού, μίλησε η καθηγήτρια – θεολόγος κ. Βασιλική Κωναστσντινάκη. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη την εκλεκτή ομιλήτρια και τόνισε την σημασία που έχει, η κάθε εκπαιδευτική προσπάθεια να είναι εμποτισμένη  με τη Χάρη του Θεού.
Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού, όπου υπήρξε η δυνατότητα της συζήτησης.

xalkx

Εμφανίσεις: 45022
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!