Σύρου Δωρόθεος: "Παναγία σώσε την Ελλάδα μας!" (Φώτο)

Image

Λαμπρή Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Να σημειωθεί ότι σήμερα η Ιερά Νήσος Τήνος, εορτάζει την επέτειο της ευρέσεως της εικόνας της Μεγαλόχαρης.

Ο Μητροπολίτης Σύρου στην ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε: «30 Ιανουαρίου 1823, ώρα 2:15 μ.μ. η εικόνα της Μεγαλόχαρης ανέθορεν εκ σπλάγχνων γης και το μήνυμα της χαράς διέτρεξε τα βουνά της πατρίδος μας στα κρυσφήγετα και στα σπήλαια των οποίων οι καρδιές των Ελλήνων προετοίμαζαν την Επανάσταση, και στα θαλασσοφίλητα νησιά όπου η Μπουμπουλίνα και η Μαντώ Μαυρογένους σχεδίαζαν νικηφόρες ναυμαχίες, και τότε ο λαός με μια φωνή παρεκάλεσε την Παναγία, «Παναγία μας ελευθέρωσε την Ελλάδα!»

«30 Ιανουαρίου 2012, ώρα 2:15 μ.μ. η εικόνα της Μεγαλόχαρης λιτανεύεται στα ίδια μονοπάτια όπως και τότε, και τώρα, σήμερα από εδώ, όλοι με μια φωνή την παρακαλούμε, «Παναγία σώσε την Ελλάδα μας»!, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Δωρόθεος.

Τέλος να αναφερθεί ότι στους εορτασμούς παρέστησαν χιλιάδες πιστοί, για να τιμήσουν την Παναγία της Τήνου που τόσο ευλαβούνται.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Εμφανίσεις: 49509
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!