Ο Μητροπολίτης Κοζάνης έκοψε βασιλόπιτα σε σύναξη γυναικών

0-kozanis1

Τη βασιλόπιτα στην ετήσια και καθιερωμένη πλεόν συνάντηση-σύναξη γυναικών έκοψε την Παρασκευή το απόγευμα 27 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, κ. Παύλος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και την παρακολούθησαν πλήθος κληρικών και λαϊκών.

Η σύναξη ολοκληρώθηκε με την ομιλία από την ερίτιμο κα Βασιλική Κώστα, Καθηγήτρια Νευρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα:

«Ο Άγιος Λουκάς, Αρχιεπίσκοπος Κριμαίας και Συμφερουπόλεως, ως ιατρός και παιδαγωγός».

Στην ομιλία της η κ Κώστα αναφέρθηκε στη μαρτυρική ζωή του Αγίου Λουκά, την οποία χαρακτήριζε η βαθιά πίστη στο Θεό και το απόλυτο δόσιμο στο συνάνθρωπο. Ήταν ένα ανήσυχο πνεύμα με καθαρή σκέψη και διάθεση προσφοράς.

Ο ίδιος μάλιστα, όντας ακόμη φοιτητής των Καλών Τεχνών, σημείωνε ότι δεν θέλει να κάνει κάτι που του άρεσε αλλά κάτι που θα ανάπαυε τον πάσχοντα αδελφό.

Γι’ αυτό και επέλεξε την επιστήμη της ιατρικής. Αφιερώθηκε σ’ αυτήν με αδιάκοπη μελέτη, έρευνα και συγγραφή συγγραμμάτων.

Τα δοκίμια του μάλιστα για την τοπική αναισθησία και την χειρουργική ήταν πρωτοποριακά για την εποχή τους στον χώρο της ιατρικής επιστήμης.

Μετά τον θάνατο της συζύγου του χειροτονείται Ιερέας και εν συνεχεία Επίσκοπος.

Η ζωή του από εδώ και πέρα είναι ισόρροπα μοιρασμένη ανάμεσα στην ιερουργία του Θυσιαστηρίου και στην ανακούφιση του πάσχοντα αδελφού χειρουργώντας και θεραπέυοντας όσους έτρεχαν κοντά του.

Ο ίδιος, πρωτοπόρος σε όλα, έγινε Άγιος καλώντας μας όλους να τον μιμηθούμε και να τον ακολουθήσουμε στην αγιότητα.

Η εκδήλωση ολοκλήρωθηκε με την καταληκτήριο ομιλία του Σεβασμιωτάτου, στην οποία ευχαρίστησε την ελλογιμωτάτη καθηγήτρια, κ. Κώστα, για την υπέροχη, όπως πάντα, ομιλία της και εξήρε τη σημασία που έχει στην εποχή μας να θεολογούν επιστήμονες πέραν της Θεολογικής επιστήμης, τη σημασία που έχει να στοιχίζονται άνθρωποι πίσω από τον Θεό αποτελώντας το άλας της γης.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους με το βλέμμα και την καρδιά μας στραμμένα στο Χριστό, όπως ο Άγιος Λουκάς, ο οποίος δεν έκανε τίποτε χωρίς προσευχή στην Παναγία και στον Σωτήρα Χριστό.

0-koza2

0-kozan3

Εμφανίσεις: 57575
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!