Στο Μοναστήρι του Essex ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Image

Tην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Εssex της Αγγλίας, επισκέφθηκε πρόσφατα, ανήμερα της εορτής της Οσίας Ξένης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος επικεφαλής μικράς ομάδος κληρικών.

Τον Σεβασμιώτατο κ. Ιγνάτιο υποδέχθηκαν δια θερμών λόγων και ειλικρινούς αγάπης ο Πανοσιολογιώτατος Άγιος Καθηγούμενος και γνήσιος συνεχιστής του έργου αλλά και της πορείας του αειμνήστου χαρισματικού Γέροντος Σωφρονίου, Αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος, ο π. Ζαχαρίας λόγιος κληρικός της Ιεράς Μονής και πύρινος ομιλητής, οι πατέρες και όλοι οι αδελφοί της Ιεράς Μονής.

Κατά την αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον εν Τριάδι Άγιον Θεόν που τον ηξίωσε για άλλη μια φορά να βρεθεί στο Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου να ακούσει μία καθαρά, θεόπνευστη ομιλία του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου περί πνευματικής ζωής και πώς επιτυγχάνονται οι ιερές αναβάσεις από τα γήινα στα ουράνια και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Άγιο Καθηγούμενο π. Κύριλλο και όλους τους παρευρισκομένους όχι μόνο για την ζεστή, εγκάρδια, αληθινή υποδοχή τους, αλλά κυρίως γι΄αυτά που προσφέρουν σε ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο, δηλαδή άνθρωποι προσευχής και εναρέτου ζωής, παραδείγματα φωτεινά για όσους πραγματικά αγωνίζονται το δρόμο του θεού και επιποθούν την καρδιακή ένωση τους με τον Θεό, όπως εκήρυττε και ο αείμνηστος π. Σωφρόνιος.

Στο τέλος του ιερού προσκυνήματος, ο Σεβασμιώτατος και οι πατέρες τέλεσαν Τρισάγιο στον τάφο του αγίου Γέροντος π. Σωφρονίου και παίρνοντας την ευχή των πατέρων ανεχώρησαν απ' το Μοναστήρι, ενισχυμένοι πνευματικά και ιδιαίτερα ωφελημένοι εκ της ιεράς αυτής επικοινωνίας και συμπροσευχής.

Εμφανίσεις: 43916
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!