Μητρόπολη Σάμου: "Κίνητρα χρειάζονται τα νησιά, όχι εξευτελισμούς"

ImageΕπαίνους χρειάζονται τα νησιά μας και όχι εξευτελισμούς και ταπεινώσεις επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Σάμου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νησιά.

Αναλυτικά στη ανακοίνωση της Μητρόπολης επισημαίνεται:

"Σε μια εποχή, που οι αξίες αμφισβητούνται, οι θεσμοί διακυβεύονται, τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις μας επαναπροσδιορίζονται, η οικονομική κρίσις μαστίζει τις περισσότερες οικογένειες των Νησιών μας επιβάλλεται η συσπείρωσις όλων μας, των διοικούντων και του Λαού μας και αφού εξαλείψουμε τις όποιες διαφορές μας από κοινού να αντιμετωπίσουμε τα αναφανέντα προβλήματα.


Καθήκον και πρώτιστον ενδιαφέρον μας είναι να εδραιώσουμε την μεταξύ μας αγάπη, την ενότητα τη συσπείρωση και την αλληλοβοήθεια και τούτο γιατί ως Έλληνες ακρίτες βιώνουμε την εγκατάλειψη από το κράτος, καθώς ανεχόμαστε την μία ταπείνωσιν μετά την άλλην! Οι υπηρεσίες μας υπολειτουργούν ελλείψει προσωπικού, παρά την φιλότιμη προσπάθεια των εργαζομένων και μάλιστα τη σοβαρή μείωση του μισθού τους.
Οι οικογένειες υποφέρουν. Οι αγρότες μας επτώχευσαν.


Τα δυσβάστακτα χρέη κι οι υποχρεώσεις, η ανεπαρκής σύνδεση των Νησιών μας με το κέντρο, η αύξηση των ναύλων και των εισιτηρίων, η υποβάθμιση των θαλασσίων και αεροπορικών συγκοινωνιών, το κλείσιμο υπηρεσιών και φορέων και τόσα άλλα μας αναγκάζουν πλέον να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας και να ‘πούμε στην κεντρική διοίκηση του κράτους:


«Όχι σε άλλες ταπεινώσεις και ταλαιπωρίες. Κουραστήκαμε από τα λόγια και τις υποσχέσεις. Βρισκόμαστε στην αρχή των συνόρων της Ευρώπης, αλλά τα παραμεθόρια και ακριτικά Νησιά μας βρίσκονται στην αγκάλη προαιωνίων «φίλων» μας. Η παραμονή στα Νησιά μας είναι εθνική ανάγκη πρέπει να είναι μόνιμη και σταθερή και αυτό θα επιτευχθεί, πέρα από την πίστη και την επιθυμία του καθενός μας και από κίνητρα.

Κίνητρα οικονομικά, μειώσεις φόρων, μειώσεις εισιτηρίων και ναύλων, αναβάθμιση θαλασσίων και εναερίων συγκοινωνιών, τρόποι εξυπηρέτησης υπαλλήλων, εργαζομένων και κατοίκων. Εύσημα και μετάλλια μας πρέπουν και όχι ταπεινώσεις, ισοπεδώσεις, υποβαθμίσεις και εξευτελισμοί».
Είναι γνώρισμα των κατοίκων των τριών Νησιών μας, της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων, ότι στη δυστυχία, τον πόνο και τα όποια ποικιλόμορφα προβλήματα, βρίσκουμε το σθένος και την ψυχική δύναμη να τα αντιμετωπίζουμε και να τα επιλύουμε.

Όμως επιβάλλεται να αγωνισθούμε από κοινού σθεναρά, αποτελώντας την ηρωϊκή συνέχεια των Πατέρων μας, καθώς εφέτος συμπληρώνονται συν Θεώ 100 έτη από τους αγώνες τους, στη διάρκεια των οποίων δεν εφείσθησαν κόπων, προσπαθειών και του αίματός τους ακόμη για να ενωθούμε με την Ελλάδα και ζούμε ελεύθεροι και με το κεφάλι ψηλά.

Η Τοπική μας Εκκλησία δεν θα παραμείνει αδρανής και απαθής. Όπως μέχρι σήμερα, έτσι θα συνεχίζει να είναι γνήσιος αρωγός και θερμός συμπαραστάτης στον αγώνα  για τα δίκαια αιτήματα και τα συμφέροντα του ακριτικού και πονεμένου λαού μας.

«Ζη Κύριος ο Θεός της αγάπης των Νησιών μας»
«Η ισχύς εν τη ενώσει»

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Εμφανίσεις: 52333
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!