Η επανακομιδή των λειψάνων του Αγ. Πέτρου, Επισκόπου Άργους

arg

Πανηγυρικά εορτάζει η πόλη του Άργους την ανάμνηση της επανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του πολιούχου της Αγίου Πέτρου, επισκόπου Άργους του θαυματουργού.

Ήταν 19 Ιανουαρίου του 2008 όταν μετά από πολλές προσπάθειες του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Ιακώβου,τελικά κατάφερε και ήρθαν και πάλι στον τόπο τους τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Πέτρου, πέρασαν τέσσερα χρόνια και η πόλη του Άργους και η τοπική εκκλησία εορτάζει κάθε χρόνο την εορτή αυτή με κάθε λαμπρότητα.

Φέτος στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Θεόκτιστος, παρόντων του Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Ιακώβου και του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου.

Στο τέλος του αρχιερατικού εσπερινού ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Ανδρούσης κήρυξε τον θείο λόγο, ενώ ο Μητροπολίτης Αργολίδος αναφέρθηκε στην ιστορία της επανακομιδής των λειψάνων.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατώντας του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Ανδρούσης κ. Θεοκτίστου , παρόντος του Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Ιακώβου και   του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου.

arg1

arg3

arg4

Εμφανίσεις: 48750
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!