Τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής τίμησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης

0-lar

Η επέτειος των τριάντα  χρόνων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Ο Άγιος Αχίλλιος» εορτάσθηκε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012, στο κατάμεστο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, με την παρουσία πολλών χορωδιών και ορχηστρών, με τιμητικές διακρίσεις και απονομές πτυχίων και διπλωμάτων στους αριστεύσαντες μαθητές της Σχολής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, φανερά συγκινημένος, δόξασε το Θεό για το μεγάλο έργο που προσέφερε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου «Ο Άγιος Αχίλλιος», μέσα στα τριάντα αυτά χρόνια λειτουργίας της, καλλιεργώντας τα μουσικά τάλαντα των φοιτητών της, διδάσκοντας και καταρτίζοντας τους μαθητές της και επανδρώνοντας με σπουδαίους Ιεροψάλτες τα ιερά αναλόγια της τοπικής Εκκλησίας και όχι μόνον, και ευχήθηκε σε Διδασκάλους και μαθητές καλή και ευλογημένη συνέχεια.

Την εορταστική αυτή βραδιά κατεκόσμησαν η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Ο Άγιος Αχίλλιος», υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου Διευθυντού της κ. Ηλία Παπαδόπουλου, η χορωδία από το Βυζαντινό και Παραδοσιακό Εργαστήρι υπό τη διεύθυνση του Αρίστου Ιεροψάλτη και Χοράρχη κ. Θεοδόση Διαμάντη, ο Θεσσαλικός Βυζαντινός Χορός υπό τη διεύθυνση του Χοράρχου κ. Ηλία Παπαδοπούλου και η Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα του Συλλόγου Φίλων της Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Μουσικοδιδασκάλου κ. Γεωργίου Καραγιαννάκη.

Στο λαμπρό αυτό εορτασμό της τριακοστής επετείου της Σχολής, βραβεύθηκαν και τιμήθηκαν από το Σεβασμιώτατο και τους Διδασκάλους σπουδαίες προσωπικότητες της τέχνης του Ιερού Δαμασκηνού: οι αείμνηστοι Διδάσκαλοι Χρύσανθος Θεοδοσόπουλος και πρώτος Διευθυντής της Σχολής  Κωνσταντίνος Κωστούλης, ο πρωτεργάτης αυτής, και ο επιζών κ. Γεώργιος Μωραΐτης, για τη μεγάλη και ανιδιοτελή προσφορά τους στο στήσιμο και την κατά Θεόν επιτυχία της Σχολής, που αριθμεί σήμερα 130 μαθητές, ενώ στην πορεία αυτή των τριάντα χρόνων έχει δώσει πολύ μεγάλο αριθμό πτυχίων και διπλωμάτων.


Την όλη εκδήλωση παρουσίασε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, π. Αχίλλιος, αναφερόμενος στη ζωή και το έργο των τιμωμένων προσώπων καθώς και στο ιστορικό της Σχολής, έτσι όπως διαμορφώθηκε τα τριάντα αυτά χρόνια.
Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος απένειμε τα πτυχία και τα διπλώμτα στους αποφοιτήσαντες και πτυχιούχους μαθητές και μαθήτριες της Σχολής, ευχόμενος καλή Ιεροψαλτική διακονία στην Αγία Εκκλησία του Χριστού.

Εμφανίσεις: 54360
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!