Ο Μητροπολίτης Ιλίου έκοψε την πίτα των κατηχητών

0-iliou-pita

Σε ατμόσφαιρα χαράς διεξήχθη η πρωτοχρονιάτικη σύναξη των κατηχητών/-τριών και στελεχών νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως  την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ.κ. Αθηναγόρου.

Κατά την σύναξη προβλήθηκε DVD με τις δραστηριότητες των δύο κατασκηνωτικών περιόδων -αρρένων και θηλέων- της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίες φιλοξενήθηκαν στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου, στο Αντίρριο Ναυπακτίας τον παρελθόντα Αύγουστο 2011.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας με την καθιερωμένη τελετή κοπής της Βασιλόπιτας και την επίκαιρη ομιλία του. Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ιδιαιτέρως την αξία του έργου της νεότητος μέσα στον χρόνο και κυρίως των κατασκηνώσεων. Επεσήμανε ότι κατ αὐτὲς δίδεται η δυνατότητα στους κατασκηνωτές και τις κατασκηνώτριες, να διαμένουν σε χώρο της Εκκλησιαστικής κοινότητος για χρονικό διάστημα 10-15 περίπου ημερών, το οποίο ξεπερνά τις ώρες, που εκδαπανώνται για το έργο της κατηχήσεως, κατά την διάρκεια ολοκλήρου του εκκλησιαστικού έτους.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Αντώνιος Καλλιγέρης, ο οποίος, μετά το πέρας της συνάξεως,  και σε συνεργασία με το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, πραγματοποίησε ημίωρη συνάντηση των κατηχητών-τριών των Μέσων και Ανωτέρων.

Στην εν λόγω  συνάντηση τα στελέχη χωρίσθηκαν κατ ἀρχιερατικὴ περιφέρεια σε ομάδες εργασίας, βάσει του θέματος: «Μιλώντας για τους εφήβους: προτάσεις και ιδέες για την ορθόδοξη αγωγή τους».

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας ευχαρίστησε τα στελέχη, τους υπευθύνους Ιερείς νεότητος των ενοριών και τους παρόντας Ιερείς του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού για την φιλοξενία της εκδηλώσεως και έκλεισε την σύναξη προσφέροντας σε όλους το κομμάτι της Βασιλόπιτας ένα στυλό ως ευλογία.

0-iliou-pita2

Εμφανίσεις: 64880
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!