Καστορίας: "Να ευγνωμονούμε το Θεό για ότι μας προσφέρει"

0-pita-kastoria

Την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα έκοψε το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, στις 15 Ιανουαρίου και στην αίθουσα του Ξενοδοχείου «ΔΕΔΗΣ», η οποία κατακλύστηκε από αδελφούς μας χριστιανούς, που προσήλθαν για να απολαύσουν μια διαφορετική εκδήλωση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επίκαιρη ομιλία ανέπτυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος και ο θαυμάσιος λόγος του ωφέλησε τα μέγιστα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλλουν στην τεράστια καθημερινή προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας να σταθεί στον πάσχοντα άνθρωπο, όλους τους επωνύμους και ανωνύμους ευεργέτες της Μητροπόλεως, τους άρχοντες και τους φορείς του τόπου, τις Κυρίες του Φιλοπτώχου ταμείου και κυρίως το λαό του Θεού από του οποίου το υστέρημα ενισχύεται ο κάθε συνάνθρωπός μας.

Επίσης, έκανε τον απολογισμό του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας και έκλεισε λέγοντας πως πρέπει να δοξολογούμε και να ευγνωμονούμε το Θεό για ότι μας προσφέρει.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος τίμησε 6 συνταξιούχους Ιερείς της Μητροπόλεώς του, οι οποίοι συνεχίζουν να διακονούν στο ιερό θυσιαστήριο.

Τέλος, η εκδήλωση του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, έκλεισε με τη συμμετοχή του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, των τοπικών Συλλόγων «Αρμονία» και «Αθ. Χριστόπουλος», που απέδωσαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Ο Επίσκοπός Καστοριάς, τους ευχαρίστησε από καρδίας που συμπαρίστανται και βοηθούν το έργο της τοπικής Εκκλησίας.

0-pita-kastoria1

0-pita-kastoria2

0-pita-kastoria3

0-pita-kastoria4

Εμφανίσεις: 89017
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!