Νικόλαος: "Θα κάνω τα πάντα για την ομαλή λειτουργία της Εστίας"

Image

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, έκοψε σήμερα σε ειδική τελετή την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του Εκκλησιαστικού Λυκείου και Γυμνασίου Λαμίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου.

Παρέστησαν η Διευθύντρια κ. Παναγιώτα Παπακώστα και οι καθηγητές του Σχολείου, καθώς και ο νεοδιορισθείς Περιφερειακός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Δημήτριος Φύκας, ο πρώην Διευθυντής κ. Στυλιανός Μαστρογιάννης, πρώην καθηγητές της Σχολής, ανάμεσά τους ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, το προσωπικό του Σχολείου, ο Διευθυντής της συστεγαζόμενης Περιφερειακής Εκκλησιαστικής Εστίας Λαμίας και Γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Τριαντάφυλλος Μπολτέτσος και το προσωπικό της Εστίας και φυσικά οι μαθητές του Σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας έψαλε η χορωδία Βυζαντινής μουσικής της Σχολής, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου και καθηγητού του σχολείου κ. Ανδρέου Ιωακείμ.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας στους Καθηγητές και τους Μαθητές, τους απηύθυνε ευχές για τη νέα χρονιά και με πατρικά λόγια τους διαβεβαίωσε ότι η Ιερά Μητρόπολη θα είναι πάντοτε δίπλα τους και δεν θα επιτρέψει να διακινδυνεύσει η λειτουργία του Εκκλησιαστικού Σχολείου.

Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στην Εκκλησιαστική Εστία Λαμίας, στην οποία διαμένουν πολλά παιδιά κάθε χρόνο, και εγγυήθηκε την λειτουργία της Εστίας λέγοντας πως θα συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο και δεν θα επιτρέψει τις οποιεσδήποτε οικονομικές η άλλες δυσκολίες να παρακωλύσουν την ομαλή διαβίωση των παιδιών στο εκκλησιαστικό αυτό Οικοτροφείο, που αποτελεί για ολόκληρες δεκαετίες φυτώριο υποψηφίων Ιερέων, όχι μόνο της Μητροπόλεως Φθιώτιδος αλλά και πολλών άλλων ιερών Μητροπόλεων.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προήδρευσε σε σύσκεψη με το Σύλλογο των Καθηγητών και συνομίλησε μαζί τους για διάφορα σοβαρά ζητήματα της Εκκλησιαστικής Σχολής και της Εστίας.

 

 

Εμφανίσεις: 66896
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!