Αυτοκέφαλο φιλανθρωπικό ταμείο με πρωτοβουλία του Χίου Μάρκου

Image

Για τη Romfea.gr - Παντελής Κ. Φύκαρης 15.14

Στη δημιουργία και σύσταση αυτοκέφαλου Φιλανθρωπικοί Ταμείου της Ι.Μ. Χίου, προχώρησε ο Μητροπολίτης Μάρκος, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διευρύνει το φάσμα των δραστηριοτήτων.

Όπως εξήγησε στον «π», ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Γ. Λιαδής προϋπήρχε ήδη ένα ταμείο το οποίο όμως διοικητικά ανήκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

«Με αυτή την απόφαση το ταμείο γίνεται ανεξάρτητο και θα κατευθύνεται από διοικητικό συμβούλιο του οποίου θα προΐσταται ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Μάρκος».

Μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση έχει δημοσιευθεί και στην εφημερίδα «Εκκλησία», που αποτελεί το επίσημο έντυπο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όπως πάντως ανέφερε ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης, η ανταπόκριση του κόσμου στα μέχρι στιγμής νέα εγχειρήματα του Μητροπολίτη Μάρκου είναι συγκινητική.

«Ο κόσμος μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, φαίνεται ότι έχει αγκαλιάσει την κάθε μας πρωτοβουλία. Συνεχώς έρχονται νέα άτομα στο πλευρό μας και προσφέρουν ότι μπορεί ο καθένας. Άλλος γίνεται εθελοντής, άλλος προσφέρει χρήματα, άλλος τρόφιμα και είδη για τα συσσείτια», εξήγησε στον «π», ο π. Γ. Λιαδής.

Σε ότι αφορά πάντως, το πρόγραμμα και την οργάνωση των συσσιτίων φαίνεται ότι έχει δοθεί μία μικρή χρονική παράταση αφού συνεχώς η λίστα των συμπολιτών μας που χρειάζονται βοήθεια συνεχώς αυξάνεται ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τους εθελοντές.

«Ο κόσμος πλέον έχει στρέψει την ελπίδα του προς την Εκκλησία. Αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Μητροπολίτη, εκείνον τον άνθρωπο που είναι δίπλα του σε μία εποχή όπου το κράτος πρόνοιας απουσιάζει.

Τον θεωρεί μέλος της οικογένειάς του και πολύτιμο συμπαραστάτη στις δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα».

Εμφανίσεις: 68078
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!