Μητρόπολη Τρίκκης: «Το θέμα έχει κλείσει»

1165386Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης, 15.32

Έντονες συζητήσεις έχει προκαλέσει στους κόλπους της Εκκλησίας η χθεσινή είδηση της Romfea.gr για τις προσωποπαγείς μητροπόλεις.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του πρακτορείου μας στη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΙΣ τέθηκε το θέμα και μετά από διεξοδική συζήτηση, το ζήτημα παραπέμφθηκε στην επόμενη Σύνοδο της Ιεραρχίας.

Πάντως, σύμφωνα με το περιβάλλον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου δεν τίθεται κανένα θέμα συναίνεσης στην κατάργηση του προσωποπαγούς χαρακτήρα της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων.

Τα ίδια πρόσωπα παραπέμπουν στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας του 2000 όπου τότε μετά από πρόταση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου είχε εγκριθεί δια βοής από το σώμα να μείνει το θέμα ''ως έχει'' και να παραμείνουν προσωποπαγείς οι μητροπόλεις.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Σταγών Σεραφείμ, λένε έγκυρες πηγές, θα δώσει αγώνα ώστε να καταργηθεί ο προσωρινός και κατ' εκκλησιαστική οικονομία προσωποπαγής χαρακτήρας της μητρόπολής του, όπως προέβλεπε το άρθρο 12 του νόμου 1951/1991.

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!