Λύση στο πρόβλημα της Παναγίας Ερυθιανής

Image

Στην προκήρυξη 4 κενών οργανικών θέσεων τεσσάρων τακτικών Εφημεριών, προχωράει η Ι.Μ. Χίου με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Μάρκου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις ενορίες Αγίων Αποστόλων Φλατσιών, Αγίου Γεωργίου Πατρικών, Κοιμήσεως Θεοτόκου Ερειθιανής Βροντάδου και Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού Λειβαδίων.

Έτσι με αυτή την απόφαση παίρνει τέλος μία πολύμηνη διαμάχη που είχε ξεσπάσει στους κόλπους της Ι.Μ. Χίου, επί εποχής μακαριστού Διονυσίου, για την πλήρωση κενών θέσεων σε ενορίες «κλειδιά» του νησιού.

Οι ενδιαφερόμενοι όπως υπογραμμίζει το σχετικό δελτίο, που φέρει την υπογραφή του Μητροπολίτη Μάρκου, θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους μέσα σε ένα μήνα από τη χθεσινή δημοσίευση της προκήρυξης, ούτως ώστε στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος να προχωρήσει στην αξιολόγηση και στην τελική επιλογή των ιερέων.

Τα δε κριτήρια επιλογής, περιγράφονται στις διατάξεις του άρθρου 38, παρ. 2 του Ν. 590.1977 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδας και στα άρθρα από 33 έως 38 του 2/1969 Κανονισμού της Ι. Συνόδου, «Περί Ιερών Ναών, Ενοριών και Εφημεριών».

Ακόμα δύο Ιερές Συνάξεις

Σε ότι αφορά πάντως τις πρώτες κινήσεις του Μητροπολίτη Χίου για το 2012, πέρα τη διοργάνωσης συσσιτίων που βρίσκονται στην τελική ευθεία, αναμένονται δύο Ιερατικές Συνάξεις μέσα στον Ιανουάριο.

Η πρώτη αφορά την τακτική δίμηνη Σύναξη των Ιερέων που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού Βαρβασίου και η δεύτερη αφορά τη Σύναξη των υπευθύνων κατηχητικού σχολείου και Αγωγής της Νεότητας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στο «Κουκουνάρειο» πνευματικό κέντρο της Παναγίας Λατομίτισσας.


Εμφανίσεις: 56752
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!