Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στη Ραφήνα

0-nikolaos-rafina

Προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου, τελέστηκε η λειτουργία των Θεοφανείων στον καθεδρικό Ναό της Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα.

Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια δεν υπήρξε ηλιοφάνεια κατά τον Αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι της Ραφήνας.

Παρά τη συννεφιά και το ψιλοβρόχι πλήθος κόσμου κατέκλυσε αμφιθεατρικά το λιμάνι, όπου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος ευλόγησε τα Ύδατα, ρίχνοντας έναν ξύλινο Σταυρό στη θάλασσα.

Κατά τα καθιερωμένα αρκετοί κολυμβητές κολύμπησαν μια αρκετά μεγάλη απόσταση μέχρι να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό. Ένα λευκό περιστέρι  αφέθηκε απ’ τα χέρια του κ. Νικολάου Καντερέ, κατοίκου Ραφήνας και βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής.

Τον αγιασμό παρακολούθησαν ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Γιώργος Χριστόπουλος, οι βουλευτές κύριοι Νίκος Καντερές, Γιώργος Βλάχος, Παντελής Ασπραδάκης, Βασίλης Οικονόμου, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμος Βουδούρης, η πολιτευτής κ. Λυδία Μουζάκα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Στέφος, οι αντιδήμαρχοι κυρίες Ραπτοπούλου, Παπαδημητρίου και κύριοι Σακκάς και Βλαχάκης, σχεδόν σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, (ως συνήθως απούσα η μειοψηφία όλων των πτερύγων εκτός τριών συμβούλων της μείζονος), οι αρχές του τόπου και πλήθος πιστών, τόσο εντός του ναού όσο και κατά την πορεία από και προς το λιμάνι.

Μετά τον αγιασμό στο λιμάνι ο Πρόεδρος & Δ.Σ. του ΟΛΡ κ. Νίκος Δημητρόπουλος παρέθεσε δεξίωση σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Εμφανίσεις: 58632
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!