Τα Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους (Φώτο)

0-kirtous

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και συγκεκριμένα στην Παραλία Κατερίνης.

Στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, η κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού γίνεται την 3η μεσημβρινή, όπου εκταντοντάδες πιστοί από όλη την Πιερία καταφθάνουν ώστε να παρακολουθήσουν τον Αγιασμό των Υδάτων και να λάβουν τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος.

Φέτος, την τελετή της κατάδυσις τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος προσεκλήθη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Αγαθόνικο.

Ο κ. Σεραφείμ, αφού μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του γέροντά του Μητροπολίτου Κατερίνης, έστειλε και πάλι το μήνυμα της αυτοκριτικής, όπως και στην Μητρόπολή του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "μόνο με την αυτοκριτική θα φτάσουμε στην μετάνοια και μέσω της μετανοίας στην Επουράνιο Βασιλεία".

Αξίζει να αναφέρουμε πως παρά τις καιρικές συνθήκες και το κύμα στον Θερμαϊκό κόλπο, αρκετοί γενναίοι νεαροί βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό.

0-kitrous1

0-kitrous2

0-kitrous3

0-kitrous5

0-kitrous4

Εμφανίσεις: 56559
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!