Καστορίας: "Η αυτοκριτική θα μας οδηγήσει στη μετάνοια" (ΦΩΤΟ)

0-kastoria

Του συνεργάτη μας, Γιώργου Φερδή  15.01

Με ιδιαιτερότητα και υπό βροχή τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στην παγωμένη λίμνη της Καστοριάς.

Το πρωί τελέστηκε στην Ιερά Μητρόπολη η Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων με την συμμετοχή πολλών πιστών και των αρχών της Πόλης.

Με τον Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, οι εφημέριοι του Μητροπολιτικού ναού και άλλων ναών.

Ακολούθησε ο Μεγάλος Αγιασμός και εν συνεχεία με την συνοδεία στρατιωτικής μπάντας ο πιστός κόσμος και ο ποιμενάρχης Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ, κατευθύνθηκαν στην άκρη της λίμνης για την τέλεση του Αγιασμού των υδάτων στην περιοχή του σταυρού.

Παραλιακά περίμεναν πολλοί καστοριανοί αλλά και τουρίστες για να συμμετάσχουν στον καθαγιασμό.

Παρόλο το τσουχτερό κρύο έπεσαν τέσσερις θαρραλέοι πιστοί στην παγωμένη λίμνη για να ευλογηθούν από τον τίμιο σταυρό.

Στον αγιασμό παραβρέθηκαν σχεδόν όλες οι αρχές της πόλεως, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο αντιπεριφεριάρχης Δυτικής Μακεδονίας Δημήτριος Σαββόπουλος, ο Δήμαρχος της Καστοριάς Μανόλης Χατζησυμεωνίδης και πολλοί άρχοντες της πόλης.

Ενώ ακολούθησε ο καθαγιασμός των υδάτων στην Ιερά Μονή της Παναγίας Μαυριωτίσσης παραλιακά όπου πλήθος πιστών συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τον Αγιασμό.

Αμέσως μετά ο ποιμενάρχης της Καστοριάς Σεβ. Μητροπολίτης Σεραφείμ μιλώντας στην Romfea.gr και απευθυνόμενος στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της πόλεως είπε :

« Μαζί με την χάρη και την ευλογία του Θεού την οποία εύχομαι στους αγαπητούς μου καστοριανούς αλλά και σε όλο τον κόσμο, την μεγάλη αυτή ημέρα της εορτής των Θεοφανίων, της βαπτίσεως του Χριστού μας στα νερά του Ιορδάνου, αλλά και της φανερώσεως του μυστηρίου της Αγίας και Ζωοποιού και Αδιαιρέτου Τριάδος εύχομαι όχι μόνο να έχουμε το ανώτατο αγαθό το οποίο είναι η υγεία αλλά συγχρόνως αυτή την χρονιά που ανέτειλε πριν λίγες ημέρες να κάνει ο καθένας από εμάς την δική του αυτοκριτική για τα σφάλματά του.

Η αυτοκριτική θα μας οδηγήσει εν συνεχεία στην μετάνοια και η μετάνοια θα μας οδηγήσει στον φωτισμό και την χάρη του Θεού.

Αν δεν κάνουμε αυτή την αυτοκριτική όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος δεν θα έχουμε την δυνατότητα ούτε Χριστό να γνωρίσουμε, ούτε τον εαυτό μας να καταλάβουμε αλλά ούτε να διορθώσουμε τα σφάλματα μας, εν αντιθέσει θα θέλαμε να διορθώνουμε τα σφάλματα των άλλων χωρίς όμως να διορθώνουμε τα δικά μας. Χρόνια πολλά γεμάτα υγεία.»

0-kastorias1

0-kastorias2

0-kastorias3

0-kastorias4

0-kastorias5

0-kastorias6

0-kastorias7

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!