Ο Eσπερινός των Θεοφανείων στην Ι.Μ. Βεροίας (Φώτο)

Image

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου το απόγευμα τελέστηκε στον ιερό ναό αγίων Αναργύρων Βέροιας ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής των Θεοφανείων. Χοροστάτησε ο σεβασμιώατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ενώ έλαβαν μέρος πολλοί κληρικοί.

Το θείο λόγο εκήρυξε ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος Νεκτάριος Σαββίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην θεολογική ερμηνεία της εορτής, καθώς επίσης και στην αναγκαιότητα και σπουδαιότητα για τον άνθρωπο της Βαπτίσεως του Κυρίου, ενώ κατέληξε τονίζοντας ότι το κέθε δάκρυ μετανοίας μας γίνεται μυστικά ο Ιορδάνης ποταμός.

Στο τέλος του εσπερινού ο σεβασμιώτατος τέλεσε χειροθεσία αναγνώστου και εξήρε το νεανικό πνευματικό έργο που γίνεται στην ενορία, ιδιαιτέρως από τον προϊστάμενο αρχιμ. Γεώργιο Χρυσοστόμου, που τυγχάνει και πρωοσ΄γκελλος της Μητροπόλεως, αλλά και από τους άλλους ιερείς. «Είναι πολύ σημαντικό και πολύ ενθαρυντικό» τόνισε ο σεβασμιώτατος, «το γεγονός ότι κάθε χρόνο η ενορία αυτή προσφέρει στην Εκκλησία έναν ακόμη αναγνώστη»

Μετά την απόλυση ο σεβασμιώτατος έκοψε νηστίσιμη βασιλόπιτα για την ενορία, ενώ η μικτή χορωδία έψαλε επίκαιρους ύμνους.

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 46729
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!