Προκόπιος: "Ποιος διώχθηκε για τα πραγματικά οικονομικά σκάνδαλα;"

Image

Γράφει η Romfea.gr, 01.39

Στην απόφαση για την προφυλάκισης του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, αναφέρθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καβάλας κ. Προκόπιος.

Ο κ. Προκόπιος αναφερόμενος στο εν λόγω θέμα, μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαι υποχρεωμένος να πω ότι αυτή η συγκεκριμένη ταλαιπωρία (σ.σ. εννοεί την προφυλάκιση) στη συγκεκριμένη στιγμή, μέσα στο πνεύμα των μεγάλων εορτών της Ελληνοορθοδοξίας, αποτελεί στεφάνι και τίτλο τιμής για τον Ηγούμενο Εφραίμ. Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι τυχαία στη θέση του Ηγουμένου, μιας παλαιάς και ιστορικής Μονής!»

Επίσης πρόσθεσε: «Είναι ο μόνος που πρέπει να εκδιωχθεί, για τα υποτιθέμενα οικονομικά σκάνδαλα; Ποιος διώχθηκε για τα πραγματικά οικονομικά σκάνδαλα; Για την υπαιτιότητα την ξεκάθαρη αυτή που εκδηλώνει ο λαός…»

«Ένας Ηγούμενος και ένας μοναχός του Αγίου Όρους, που ο πρώτος κανών που ισχύει είναι η ακτημοσύνη. Δεν δούλευε για τον εαυτό του, δούλευε για το μοναστήρι του, για το Άγιον Όρος», υπογράμμισε ο κ. Προκόπιος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Φιλίππων, τόνισε: «Μπορεί να θεωρήσει κάποιος υπόπτους φυγής τους μοναχούς, οι οποίοι δεν μπορούν να βγουν εκτός Ελλάδος χωρίς ειδική άδεια!

«Αυτής της μορφής διωγμοί, αποτελούν σε τελική ανάλυση πράξεις αξιόμισθες, στη πορεία εκείνου που επέλεξε να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο της χριστιανικής τελειώσεως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Προκόπιος.

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!