Δεύτερο Κοινωνικό Παντοπωλείο εγκαινίασε ο Κοζάνης Παύλος

0-kozanis-pantop

Από τη Romfea.gr - 21.04

Το δεύτερο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης εγκαινίασε σήμερα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, αυτήν την φορά στην πόλη των Σερβίων.

Προηγήθηκε αυτό της πόλεως της Κοζάνης, την Παρασκευή του Ακαθίστου, 08/04/2011.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Δακής Γεώργιος συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, κ. Σόκουτη Γιάννη, ο Δήμαρχος Σερβίων - Βελβενδού, κ. Κωνσταντόπουλος Βασίλης, Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Σερβίων και πλήθος πιστών.

Ο Σεβασμιότατος κατά την ομιλία του τόνισε τη σημασία που έχει η συμμετοχή των επίσημων φορέων του κράτους σε τέτοιες εκδηλώσεις, όχι μόνο με τη φυσική τους παρουσία όσο και με την υλική υποστήριξη, που προσφέρουν αφειδώς.

Η Περιφέρεια μάλιστα Δυτικής Μακεδονίας προσέφερε 10.000 € σε είδη προκειμένου να εξοπλιστούν τα Κοινωνικά Παντοπωλεία.

Έτσι αποδεικνύεται ότι μπορούν Εκκλησία και Πολιτεία να λειτουργήσουν ως οικογένεια για την αντιμετώπιση των αναγκών των πασχόντων αδελφών μας.

Ο Σεβασμιότατος στη συνέχεια μίλησε για την Εκκλησία, η οποία είναι η μάνα που αγωνίζεται για τα παιδιά της τόσο για την πνευματική τους καθοδήγηση όσο και για την κάλυψη των υλικών τους αναγκών.

Η Μητρόπολη πρωτοστάτησε με τη δημιουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, με διευθυντή τον πατέρα Νικόλαο Βαξεβάνο συνεπικουρούμενο από τις κυρίες του φιλοπτώχου, και αυτή τη στιγμή εξυπηρετούνται πάνω από 200 οικογένειες στην πόλη της Κοζάνης, οι οποίες πληρούν τα αυστηρά κριτήρια που τέθηκαν, ώστε να εξυπηρετούνται αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκες.

Τέλος αναφέρθηκε στα ξεχωριστά φετινά Χριστούγεννα, τα οποία έκαναν τόσο οι επισκέψεις παιδιών στα γηροκομεία και η αυθόρμητη εκδήλωση αγάπης προς τους πάσχοντες αδελφούς μας όσο και οι προσφορές καταστημάτων, συλλόγων και συμπολιτών μας για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας.

Η Εκκλησία παρά τις δυσκολίες υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει για να ανακουφίζει όλους εκείνους που προστρέχουν κοντά της ακολουθώντας την προτροπή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, αγαπάτε αλλήλους.

0-KOZA-PANT

0-kozanis-pantop1

0-kozanis-pantop2

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!