Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα άκουσε σήμερα ο Κοζάνης Παύλος

0-kozanis

Στο Γκέρτσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα άκουσε σήμερα το πρωι τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, κ. Παύλος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Σεβασμιότατος θα υποδέχονταν τους φορείς, τους συλλόγους και τους πιστούς της Μητρόπολης για τις ευχές και τα κάλαντα την Παρασκευή 23/12/2011 και το Σάββατο 24/12/2011 αλλά οι αντίξοες καιρικές συνθήκες ματαίωσαν το πρόγραμμα της Παρασκευής, αφού ο Σεβασμιότατος παρέμενε αποκλεισμένος από την Πέμπτη στο Επισκοπικό Κάθισμα στη Νέα Νικόπολη.

Ωστόσο μετά την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, με τις συντονισμένες προσπάθειες των αρμόδιων υπηρεσιών, βρέθηκε σήμερα κανονικά στο Γκέρτσειο.

Εκεί αντάλλαξε ευχές με τους κληρικούς της Μητρόπολης, οι οποίοι συνοδεύονταν από τα εκκλησιαστικά τους συμβούλια, τις κυρίες των φιλοπτώχων αλλά και τα παιδιά των κατηχητικών, τα οποία έψαλλαν όχι μόνο τα κάλαντα αλλά και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Τον Σεβασμιότατο επισκέφθηκε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Δακής Γεώργιος, με τον οποίο αντάλλαξαν τις καθιερωμένες ευχές.

Τέλος παραδοσιακά ποντιακά κάλαντα με τη συνοδεία ποντιακής λύρας έψαλλαν στον Σεβασμιότατο ο ποντιακός χορευτικός σύλλογος «Αντάμωμαν».

Ο Σεβασμιότατος, αναφέρθηκε στην μητρόπολη των εορτών, δηλαδή της Γεννήσεως στον κόσμο του Υιού και Λόγου του Θεού, του Ιησού Χριστού, σημειώνοντας ότι τα Χριστούγεννα είναι η δική μας γιορτή, η γιορτή των Χριστιανών.

Το ανέσπερο φως του Κυρίου που ανέτειλε είναι, υπογράμμισε, το φως της αγάπης, της ειρήνης και της γαλήνης για τις ψυχές μας, αλλά και σωτήριο για όλο τον κόσμο.

Τέλος ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους, μοιράζοντας μια μικρή ευλογία σε όσους πέρασαν να ευχηθούν.

0-kozanis1

0-kozanis2

0-kozanis3

Εμφανίσεις: 50457
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!