Ο Πατρών Χρυσόστομος τέλεσε Θ. Λειτουργία στο Εκκλησιαστικό Λύκειο

0-patron

Με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου τέλεσε την Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών.

Στο αναλόγιο έψαλε ο χορός των Ιεροσπουδαστών υπό την διεύθυνση του κ. Ιωάννου Κόττορου, Διευθυντού του Εκκλησιαστικού Λυκείου.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας στα παιδιά, ανεφέρθη στο μέγα γεγονός της Θείας Σαρκώσεως, στον εορτασμό των Χριστουγέννων και στην σημερινή κοινωνία, η οποία μόνο δια της οδού της μετανοίας θα εύρη τον πραγματικό εαυτό της και θα ξεπεράση τις πολλές δυσκολίες.

Τέλος, μίλησε στα παιδιά για την ξεχωριστή τιμή που έχουν να είναι μαθηταί του Εκκλησιαστικού Λυκείου, και τους ευχήθηκε να έχουν πρόοδο στα μαθήματά τους και στη ζωή τους.

Εν συνεχεία ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο εκ μέρους των καθηγητών και του λοιπού προσωπικού του Σχολείου, ως και εκ μέρους των μαθητών, ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Λυκείου και ευχήθηκε τα δέοντα.

Μετά την Θεία Λειτουργία προσεφέρθη πρόγευμα στην μεγάλη αίθουσα του Εκκλησιαστικού Λυκείου και ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στα παιδιά το βιβλίο με τους «Περί Ιερωσύνης λόγους του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου».

Οι μαθηταί του Εκκλησιαστικού Λυκείου την Παρασκευή 23 – 12 - 2011 θα επισκεφθούν τα ιδρύματα της πόλεως προσφέροντας την αγάπη τους, στους αδελφούς μας που περιθάλπονται εκεί.

0-patron1

Εμφανίσεις: 51931
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!