Τιμητική εκδήλωση για τους Θεοφ. Επισκόπους Θεουπόλεως και Θερμών

DSC_8983

Eκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ετών αρχιεροσύνης του Θεοφ. Επισκόπου Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος και 30 ετών του Θεοφ. Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου «Αγία Κυράννα» του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Λαγκαδά.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο σεβ. Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ι. Αναστασιάδης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και του Τμήματος Μετεκπαιδεύσεως Κληρικών της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» και του μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη.

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονα εξαίροντας το έργο που έχει συντελέσει, όλα αυτά τα χρόνια της Αρχιεροσύνης του, στην Ιεραποστολική Διακονία της Εκκλησίας στο κράτος της Αυστραλίας χαρακτηρίζοντάς τον Ιεράρχη της αγάπης, του ζήλου και άριστο λειτουργό του μηνύματος της λειτουργικής μεθέξεως. Κατόπιν, τον ανακήρυξε επίτιμο μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Στην αντιφώνηση του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε πρώτα τον Πανάγιο Θεό και την Υπεραγία Θεοτόκο, για τη βοήθειά τους όλα αυτά τα χρόνια που υπηρέτησε στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον επιχώριο Μητροπολίτη για την τιμητική αυτή εκδήλωση προς το πρόσωπό του.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, τίμησε, ανακηρύσσοντάς τον επίτιμο μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θερμών κ. Δημήτριο, ο οποίος και αυτός επί 30ετια υπηρέτησε την Εκκλησία ως Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου στη Γαλλία και τη Γερμανία προσφέροντας τις μέγιστες υπηρεσίες του στον απόδημο Ελληνισμό.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος, στην αντιφώνηση του και επί τῇ ευκαιρίᾳ της τιμητικής εκδηλώσεως προς το πρόσωπό του, ευχαρίστησε και εξέφρασε τον βαθύτατο σεβασμό του προς το πρόσωπο του Πατριάρχη , στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο καθώς και στον επιχώριο μητροπολίτη.

Το δεύτερο μέρος της εκδηλώσεως περιελάμβανε Ύμνους και Τροπάρια από την Υμνολογία των Χριστουγέννων, τους οποίους απέδωσε με θαυμάσιο τρόπο η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως «ο Απόστολος Παύλος».

DSC_9033

DSC_9140

PC180089

PC180237

PC180256

 

 

Εμφανίσεις: 135530
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!