Ο Μητροπολίτης Τρίκκης Αλέξιος εγκαινίασε ενοριακό παντοπωλείο

enoriako-panto

Του Ευάγγελου Σαμαρά, 21.49

Με την τελετή των Εγκαινίων, ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιου, το Ενοριακό Παντοπωλείο που ίδρυσε ο Ιερός Ναός του Αγίου Κωνσταντίνου Τρικάλων με τις ευλογίες της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών.

Πρόκειται πραγματικά για ένα χώρο άξιο λόγου, όπου θα παρέχονται τα βασικά είδη διατροφής σε ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αποκτήσουν καθώς έτυχαν αρκετών δυσκολιών στη ζωή τους, ενώ από τους πρωτεργάτες των προσπαθειών για να λάβει σάρκα και οστά το ευλογημένο αυτό εγχείρημα ήταν ο ιερέας του ναού του Αγίου Κωνσταντίνου π. Αθανάσιος Γκιουλέκας.

Ο Μητροπολίτης Αλέξιος στη σύντομη ομιλία του, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «εκείνος που ελεεί ένα πτωχό δανείζει στον ίδιο το Θεό. Η προσφορά του μεταβαίνει ως δάνειο στο Θεό και το δάνειο αυτό θα αποδοθεί από τον Θεό».

«Η ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου έκανε πράξη τη δημιουργία ενός χώρου του Ενοριακού Παντοπωλείου όπου ότι προσφέρουν οι πιστοί και ότι συγκεντρώνεται αδαπάνως θα το λαμβάνουν οι έχοντες ανάγκη», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλέξιος.

Στο χώρο ο οποίος μέχρι πρότινος στέγαζε την αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου, διαμορφώθηκε κατάλληλα από τα μέλη της επιτροπής δημιουργίας του Ενοριακού Παντοπωλείου τα οποία εργάστηκαν άοκνα προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους ώστε οι αναξιοπαθούντες ενορίτες να βρουν τροφή και ένδυση καθώς σημειωτέον υπάρχει και ειδικό τμήμα με ρουχισμό.

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!