Ιλίου: «Να ελευθερωθεί η Πατρίδα από τους εγκυμονούντες κινδύνους»

DSC02362

Για τη Romfea.gr, Γιώργος Φερδής  17.03

Με την παρουσία πλήθος πιστών τελέστηκε σήμερα η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στο Γκύζη.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας με την συμμετοχή ιερέων από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών καθώς και ιερέων της Ιεράς Συνόδου.

Ο κ. Αθηναγόρας απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ομίλησε για τους ύμνους της Ακολουθίας του Αγίου, καθώς και για την ζωή του που είναι ένα παράδειγμα για όλους εμάς σήμερα.

Μιλώντας για την ζωή του Αγίου την χαρακτήρισε ζωή παραδείσου λέγοντας ότι: « Η ζωή μέσα στον παράδεισο είναι μια αδιάκοπη λειτουργία ανάμεσα στον Θεό και τον άνθρωπο, ο άνθρωπος απέτυχε γιατί σταμάτησε να λειτουργεί με τον τρόπο τον οποίο δημιουργήθηκε»

«Ο Άγιος Ελευθέριος μας δείχνει με τα παραδείγματα του να κάνουμε ζωής όπως στον παράδεισο. Ο καθένας από εμάς είτε λαϊκός είτε κληρικός πρέπει να αποτελέσει εκείνον τον κρίκο που χάθηκε στην Βασιλεία των Ουρανών και να γίνουμε λειτουργεί με τον τρόπο του Θεού» συνέχισε χαρακτηρίστηκα ο Μητροπολίτης Ιλίου.

Ενώ κατέληξε λέγοντας για την σημερινή εποχή και για τις γιορτές που έρχονται υπογραμμίζοντας ότι: « Η Σάρκωση του Θεού είναι ένα γεγονός που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο και να χαθεί μέσα στα λαμπιόνια και τα δώρα, γιατί η Σάρκωση είναι το Δώρο του Θεού για εμάς».

Στο τέλος ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την παρουσία του, αναφερόμενος για την γνωριμία τους μίλησε για την στενή συνεργασία που είχαν στο ιδιαίτερο γραφείο του Αρχιεπισκόπου.

Από την μεριά του ο κ. Αθηναγόρας συμφώνησε ότι η συνεργασία τους ήταν πολύ καλή και ευχαρίστησε από την καρδιά του τους ιερείς του Ναού για την άψογη φιλοξενία.

Λίγο πριν την απόλυση ο ιεράρχης ευχόμενος προς το Εκκλησίασμα είπε: «Υπάρχουν κάποιες παραδόσεις στον λαό μας που έρχονται στις δύσκολες στιγμές που περνάμε να μας δώσουν παρηγοριά. Ο Άγιος Ελευθέριος, είναι ένας Άγιος για τις εγκυμονούσες, για να ελευθερωθούν. Έτσι λοιπόν, θα ήθελα να παρακαλέσω τον Άγιο που ελευθερώνει, να μας ελευθερώσει απ’ όλους τους εγκυμονούντες κινδύνους και εσωτερικούς και εξωτερικούς για την Πατρίδα μας, καρποφορώντας η αγάπη, η γαλήνη και η ειρήνη προς όλους μας».

{youtube width="640" height="400"}w4Mib_RB0RE{/youtube}

0-iliou

0-iliou5

0-iliou1

0-iliou2

0-ilioy3

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!