Aυξημένα τα έσοδα αλλά και το κοινωνικό έργο στη μητρόπολη Σερρών

ImageΜε την ευλογία του Κυρίου μας πραγματοποιήθηκε και εφέτος, το Σάββατο 10, την Κυριακή 11 και την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου από την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης ο Έρανος Αγάπης. Συνολικώς, κατά τον εφετεινό Έρανο της Αγάπης συγκεντρώθηκε το ποσό των 144.300 Ευρώ, κατά 7% αυξημένο από την περυσινή χρονιά (135.496€), παρά την οικονομική δυσπραγία και την αβεβαιότητα των ημερών μας.

Ο φιλόχριστος και φιλότιμος λαός μας ανταποκρίθηκε κατά τρόπο ιδιαιτέρως συγκινητικό στο προσκλητήριο αγάπης της τοπικής μας Εκκλησίας, στηρίζοντας και ενισχύοντας ουσιαστικά το έργο της, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι διατηρεί άσβεστη την λαμπάδα της αγάπης, της φιλαδελφίας και της έμπρακτης συμπαράστασης στους αδελφούς μας που αντιμετωπίζουν μεγάλα και σοβαρά προβλήματα.

Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της ελεύσεως του Νέου Έτους η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, θα συνεχίσει με την βοήθεια του Θεού και την συμπαράσταση του πιστού λαού και θα εντείνει περαιτέρω την φιλανθρωπική και κοινωνική της δραστηριότητα, προσπαθώντας να ανακουφίσει τον πόνο των αδύναμων αδελφών μας και να συμπαρασταθεί στους φτωχούς, τους ηλικιωμένους και αστέγους αδελφούς της μητροπολιτικής μας περιφερείας.

Αυτές τις άγιες ημέρες θα χορηγηθούν άμεσα, τόσο από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, όσο και τα Ενοριακά της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, έκτακτα οικονομικά βοηθήματα σε περισσότερες από 1.000 οικογένειες αναξιοπαθούντων αδελφών μας, όπως αυτές κατεγράφησαν από τους υπευθύνους ιερείς των ενοριών τους. Το υπόλοιπο μέρος του Εράνου Αγάπης θα διατεθεί μέσα στο Νέο Έτος για την μηνιαία τακτική και έκτακτη οικονομική ενίσχυση απόρων οικογενειών.


Παράλληλα συνεχίζεται η δωρεάν διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης επισιτιστικής ανάγκης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο «Κιβωτός Αγάπης» της τοπικής μας Εκκλησίας σε 180 οικογένειες που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη είδη διατροφής τους. Για τις ημέρες μάλιστα των εορτών το ποσό (50€, 60€, 80€) που δικαιούνται να λαμβάνουν οι παραπάνω οικογένειες μέσα από την προμήθεια τροφίμων αυξήθηκε κατά 20€ για όλους.

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεολόγος ευχαριστεί ολοψύχως όλους εκείνους, κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες, της τοπικής μας Εκκλησίας, που με αυταπάρνηση και πραγματική αγάπη διενήργησαν και τον εφετεινό έρανο της Εκκλησίας μας και κυρίως τον φιλόχριστο, φιλότιμο και ευαίσθητο στον ανθρώπινο πόνο λαό μας, για την ιδιαιτέρως συγκινητική και εντυπωσιακή ανταπόκρισή τους, παρά τις ιδιαιτέρως δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ευχόμενος σε όλους ευλογημένα και άγια Χριστούγεννα.        

Εμφανίσεις: 58830
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!