Η μητρόπολη Λαρίσης τίμησε τον εθελοντισμό

ethelon

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011, ημέρα της εορτής της Παναγίας της Ορφανοτρόφου τιμήθηκαν στην Λάρισα, οι Ευεργέτες της τοπικής Εκκλησίας και συνάμα οι εθελόντριες κυρίες του φιλανθρωπικού έργου του καθημερινού Συσσιτίου Απόρων της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Επιούσιος» και του Κρικκείου Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Θηλέων, μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα.

Το πρωΐ τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, στον κατάμεστο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Στη συνέχεια τελέσθηκε το ιερό μνημόσυνο των Ευεργετών της Ιεράς μητροπόλεως καθώς και των γυναικών που προσέφεραν με θείο ζήλο τη διακονία τους, όσο ζούσαν, και τώρα η ψυχή τους αναπαύεται στη Βασιλεία των Ουρανών.

Στη δεξίωση που ακολούθησε συμμετείχαν όλες οι εθελόντριες κυρίες από τις Ενορίες, οι οποίες με πολλή προσοχή άκουσαν τους θερμούς λόγους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, ο οποίος ανέλυσε στις διακόνισσες της αγάπης την αναγκαιότητα της ασκήσεως της Φιλανθρωπίας και της προσφοράς στη σημερινή εποχή όπου δοκιμάζονται πολλές οικογένειες και αδυνατούν να εξασφαλίσουν μόνοι τους τα προς το ζην και παρουσίασε στο πρωϊνό που παρέθεσε προς τιμήν τους, το πρόγραμμα Διακονίας και προσφοράς των εθελοντριών στα Ιδρύματα της τοπικής μας Εκκλησίας, εν όψει του Αγίου Δωδεκαημέρου συγχαίροντας στο τέλος της εκδηλώσεως την κάθε μία ξεχωριστά για την αγαθότητα της καρδίας τους και την ειλικρινή διάθεση προσφοράς προς τον πονεμένο και ενδεή συνάνθρωπό μας και προς την Αγία μας Εκκλησία.

 

Εμφανίσεις: 51187
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!