Σύναξη των ιερέων της μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου

larisa2

Εν όψει των αγίων ημερών των Χριστουγέννων συναντήθηκαν όλοι οι Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου στο πνευματικό κέντρο της Ενορίας της Κοιλάδος, όπου έγιναν δεκτοί με μεγάλη αγάπη και φιλόφρονα αισθήματα από τον Εφημέριο της Ενορίας πατέρα Αδάμ και τις εθελόντριες κυρίες της ενοριακής διακονίας, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011 το πρωί, ανήμερα της εορτής του Οσίου Παταπίου του Θαυματουργού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος εξέφρασε τη χαρά του για την πνευματική αυτή συνάντηση των λειτουργών του Θεού του Υψίστου και παρότρυνε τους Ιερείς να στηρίξουν ποικιλοτρόπως τους πάσχοντες αδελφούς, τους οικονομικά αδύνατους, καθώς και τους ασθενείς και ανήμπορους, ιδιαίτερα αυτές τις άγιες ημέρες της Σαρκώσεως του Θεού καί Λόγου.

Στη συνέχεια παρουσίασε το δόκιμο ομιλητή και καθηγητή της Ορθοδόξου Θεολογίας, Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Γκίκα και τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την παρουσία του στη συνάντηση αυτή των Ιερέων, αλλά και για την καθόλου προσφορά του στην αγία Εκκλησία του Χριστού και την Ορθόδοξη Θεολογία.

Ο π. Αθανάσιος, με ιερά συγκίνηση και με την καλλιέργεια του λόγου που τον διακρίνει, ανέπτυξε στους Ιερείς το θέμα: «Ο Ιερέας κατά τον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος». Παρουσίασε τον Ιερέα ως πατέρα στοργικό των τέκνων της Εκκλησίας, ως άνθρωπο ανυποκρίτου αγάπης, η οποία θα εκφράζεται μέσα απ’την καρδιά του και θα αγκαλιάζει έναν – έναν, όλους τους πιστούς της ποίμνης του.

Ανέλυσε τον όρο Ποιμένας, λέγοντας ότι εκείνος, ο σωστός Ποιμένας, μεριμνά και ξαγρυπνά για όλα τα πρόβατα και καλεί με τη φλογέρα του κάθε ένα πρόβατο, το καλεί να πλησιάσει κοντά του, προφυλάσσοντάς το από απείρους κινδύνους.

Ονόμασε ακόμη τον ιερέα κυβερνήτη του σκάφους του, δηλαδή της Ενορίας του, που ανύστακτα καλλιεργεί και κατευθύνει το πλήρωμά του σε ασφαλή λιμάνια, με διάκριση, υπευθυνότητα, ειλικρινές ενδιαφέρον και χωρίς καμία αστοχία ή επιπολαιότητα.

Απεκάλεσε το λειτουργό των Μυστηρίων του Θεού, ιατρό και θεραπευτή των ψυχικών νοσημάτων των ανθρώπων, εξηγώντας στους παρισταμένους πως εάν αγκαλιάσουμε με πραγματική αγάπη το σύγχρονο πονεμένο συνάνθρωπό μας, του σκουπίσουμε τις πληγές, εάν του συμπαρασταθούμε με πραγματικό ενδιαφέρον στην αντιμετώπιση του πόνου του, τον παρηγορήσουμε και τον στηρίξουμε, τότε την προσπάθειά μας αυτή θα την ευλογήσει ο ίδιος ο Κύριος, ο Αρχίατρος των ψυχών και των σωμάτων και θα επέλθει η ίαση και η θεραπεία.

Μετά την εμπνευσμένη ομιλία του λόγιου ομιλητού ακολούθησε ζωντανός διάλογος μεταξύ των ιερέων, αλλά και έντονος προβληματισμός σχετικά με τον ρόλο και την αποστολή του σύγχρονου ποιμένα.

Εμφανίσεις: 45003
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!