Δε θα δεχτεί επισκέψεις για τη γιορτή του ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος

kalabriton600x

Τα ονομαστήριά του γιορτάζει την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, καθώς την ίδια μέρα η Ορθόδοξη Εκκλησία τελεί την ιερά μνήμη του Αγίου πατρός Αμβροσίου, Επισκόπου Μεδιολάνων (σημερινού Μιλάνου), που υπήρξε ηρωική μορφή των πρωίμων χρόνων του Χριστιανισμού, έζησε το δεύτερο μισό του 4ου αιώνα και εκοιμήθη το 401 μ.Χ.

Παρ'όλα αυτά, ο Σεβασμιώτατος με επιστολή του, ενημερώνει πως, όπως έχει καθιερώσει ήδη από ετών, δε θα δεχτεί επισκέψεις για τα ονομαστήριά του.

Όπως τονίζει, όποιος επιθυμεί να προσευχηθεί γι'αυτόν, μπορεί να προσέλθει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, όπου μέχρι τα Χριστούγεννα τελείται καθημερινά Θεία Λειτουργία (Σαρανταλείτουργο).

Εκεί οι πιστοί μπορούν να προσκηνύσουν και τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Αμβροσίου.

Κατά την ημέρα της ονομαστικής του εορτής, εξάλλου, ο Σεβασμιώτατος θα βρίσκεται εκτός Αιγίου, γιατί δεν επιθυμεί να υποβάλει σε κόπο τον Ιερό Κλήρο και τους Ευσεβείς Χριστιανούς, όπως και τους ευλογημένους Άρχοντες της Επαρχίας μας, όπως καταλήγει η σχετική επιστολή.

Εμφανίσεις: 44774
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!