Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης

0-larisa

Πανηγυρικά τελέσθηκε η ιερά μνήμη του Προστάτου των πτωχών και των αδυνάτων Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, του Θαυματουργού στη Λάρισα, με επίκεντρο τον μεγαλώνυμο και πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του, στο κέντρο της πόλης.

Το απόγευμα της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου 2011 έλαβε χώρα στα προπύλαια του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού η πάνδημη υποδοχή του Ιερού και Χαριτοβρύτου Αγίου Λειψάνου του Αγίου Νικολάου, προερχόμενου από την Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, το οποίο ευλαβώς μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, προς ευλογία και αγιασμό των Λαρισαίων Χριστιανών.

Στη συνεχεία τελέσθηκε μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ελαίας κ. Θεοδωρήτου, ο οποίος μίλησε βαθυστόχαστα για τη μαρτυρία του Αγίου Νικολάου στην εποχή του αλλά και στο σήμερα, και συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ και Λαρίσης κ. Ιγνατίου.

Το πρωΐ της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαρίσης κ. Ιγνατίου και Ελαίας κ. Θεοδωρήτου.

Το Θείο Λόγο στη Θεία Λειτουργία κήρυξε καρδιακά ο προεξάρχων Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος με τη ρητορική ικανότητα που τον διακρίνει, μίλησε για τον άνθρωπο του Θεού, τον Άγιο των Αγίων, τον Αρχιεράρχη Νικόλαο, τον Επίσκοπο της πραότητος και της αγάπης, μπροστά στον οποίο υποκλίνεται ολόκληρη η επί γης Εκκλησία και τον παρακαλεί να γίνεται και σήμερα,στις δύσκολες μέρες μας, ο προστάτης των πτωχών και των πεινασμένων, ο πατέρας των ορφανών και των αδυνάτων, ο ιατρός των ασθενούντων, ο παρήγορος των ξένων και των πονεμένων και ο πνευματικός επιστηριγμός ολοκλήρου του Γένους μας.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς οι οποίοι έφτασαν στη Λάρισα προκειμένου να συνεορτάσουν την ιερά και φωταυγή μνήμη του μεγάλου Αγίου της Πίστεώς μας, καθώς και τους Άρχοντες του τόπου οι οποίοι παρέστησαν στην Ιερά πανήγυρη του Αγίου Νικολάου μαζί και με σύσσωμο το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Αγίας μας Εκκλησίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλες τις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Νικολάου έψαλε μελίρρυτα και γλυκόφθογγα ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού, Μουσικολογιώτατος Διδάσκαλος κ. Αθανάσιος Παναγούλης και συνέψαλαν μαζί του οι δύο χοροί των μαθητών του.

Εμφανίσεις: 45868
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!