Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ

0-kithiron-paidaki

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε και φέτος στα Κύθηρα η εορτή των τριών μεγάλων αγίων της εκκλησίας μας, που συνεορτάζουν, της αγίας Βαρβάρας, του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού και του αγίου ιερομάρτυρος Σεραφείμ, πολιούχου της Καρδίτσας, του οποίου το όνομα φέρει ο Μητροπολίτης μας.

Η αγία Βαρβάρα τιμάται στα Κύθηρα από πολύ παλιά. Γνωστός σε όλους ο μεγάλος ναός της στην Παληόχωρα, ένα αξιόλογο βυζαντινό μνημείο του 13ου αι., που γλύτωσε από τη μανία του Βαρβαρόσσα και που τα τελευταία χρόνια λειτουργήθηκε ξανά.

Το Σάββατο το απόγευμα 3/12 στο Μητροπολιτικό Ναό του Εσταυρωμένου έγινε μέγας εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων.

Το πρωί της Κυριακής πολύς κόσμος παρακολούθησε τον όρθρο και τη θεία λειτουργία στο Μητροπολιτικό ναό του Εσταυρωμένου.

Ο Δήμαρχος και οι Αρχές του τόπου ήταν παρόντες.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος συγκινημένος ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους και τους κάλεσε να μεταβούν στην ευρύχωρη αίθουσα του κέντρου «Φως Φανάρι» όπου προσέφερε πλούσιο πρωινό.

Image

Image
Εμφανίσεις: 65133
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!