Ονομαστήρια Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ - (Φωτογραφίες)

ImageΤην Κυριακή 4 Δεκεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου. Την ημέρα αυτή εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τιμώντας τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου ετέλεσε ετέλεσε τη Θεία Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ συλλειτούργησαν μαζί του οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Νικαίας κ. Αλέξιος, Γλυφάδας Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλος, Κορωνίας κ. Παντελεήμων, και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι: Μαραθώνος κ. Μελίτων και Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνίας κ. Παντελεήμων.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, υπογράμμισε πως ο Άγιος Σεραφείμ, Επίσκοπος Φαναρίου, παρέδωσε την ψυχή του στο Θεό με το φρικτό μαρτύριο του ανασκολοπισμού, αναφέροντας παράλληλα πως ο ίδιος ο Άγιος, είναι μέντοράς του και πρότυπο ζωής για τον ίδιο.

Εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην ανέγερση τεμένους στην Αθήνα και παραλληλίζοντας την εποχή του Αγίου με την σημερινή εποχή τόνισε πως οι άνθρωποι οι οποίοι σούβλισαν τον Άγιο και τον οδήγησαν στο φρικτό μαρτύριο, είναι οι ίδιοι άνθρωποι με αυτούς που μετέτρεψαν τον Ιερό χώρο όπου πραγματοποιήθηκαν η 1η και η 9η Οικουμενικές Σύνοδοι, το Ναό της Αγίας Σοφίας στη Νίκαια, από μουσειακό χώρο, σε Τζαμί συμπληρώνοντας παράλληλα πως είναι οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν Τζαμί και στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας.

Υπογράμμισε μάλιστα το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί διότι δεν είναι θρησκεία, αλλά είναι ανθρώπινο δημιούργημα.

Τέλος, ανακοίνωσε πως εντός ολίγων ημερών θα ηγηθεί ομάδας η οποία θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να προσβληθεί και δια της νομικής οδού, η απόφαση της Βουλής των Ελλήνων για ανέγερση τζαμιού στη χώρα μας.

Το Θείο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Λεγάτος, πρ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Μνημόσυνο εις μνήμην των μακαριστών Αρχιεπισκόπων Σεραφείμ και Χριστοδούλου.

Παρέστησαν οι αρχές της πόλης και πλήθος κόσμου ευχόμενοι στο σεπτό Ποιμενάρχη της πόλεως του Πειραιώς μαρκοημέρευση και καλή διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου.

Ο Σεβασμιώτατος συμμετέχοντας στη δοκιμασία του ελληνικού λαού δεν θα δεχθεί ευχές στο Επισκοπείο και δεν θα παραθέσει εόρτιο γεύμα.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Εμφανίσεις: 72836
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!