Διδυμοτείχου: "Η κρίση είναι αποτέλεσμα ότι δεν είχαμε μέτρο στη ζωή μας"

Image

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

«Όλοι μας ζούμε με σφιγμένη την καρδιά! Όλοι μας παρακολουθούμε αυτά τα δραματικά γεγονότα τα οποία εκτυλίσσονται σαν αστραπή, και χωρίς πολύ καλά να τα καταλάβουμε. Όλοι μας μιλάμε για την οικονομική κρίση, όμως ξέρουμε πολύ καλά ότι πίσω από αυτήν την οικονομική κρίση υπάρχει μια άλλη σοβαρότερη αιτία», ανέφερε από τον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πάτρας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός.

Συγκεκριμένα ο κ. Δαμασκηνός τόνισε: «Η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα ότι δεν είχαμε μέτρο στην ζωή μας, χάσαμε το μέτρο μας, δεν είχαμε φρένο! Αυτό το μέτρο που ανέφερα δεν είναι άλλο, παρά μόνο ο Χριστός».

«Δυστυχώς πολλές είναι οι αιτίες που μπορούμε να πούμε, αλλά αυτός που φταίει δεν είναι άλλος παρά ο εαυτός μας. Εμείς είμαστε οι αίτιοι αυτής της καταπτώσεως, αυτού του δραματικού και ολισθηρού δρόμου που πήραμε. Και όλα αυτά γιατί δεν έχουμε πυξίδα, δεν έχουμε κανόνα στην ζωή μας», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός.

Κλείνοντας ο κ. Δαμασκηνός, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «ο μόνος δρόμος για να ξεπεράσουμε το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμεθα είναι ο Χριστός».

Εμφανίσεις: 50978
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!