Eντατικοποιεί η μητρόπολη Δημητριάδος το φιλανθρωπικό της έργο

DIMITRIADOS

Της Γλυκερίας Υδραίου / Ταχυδρόμος Μαγνησίας - 08.20

Εντατικοποιούνται οι πρωτοβουλίες της τοπικής Εκκλησίας προς την κατεύθυνση της κάλυψης των καθημερινών αναγκών των απόρων συμπολιτών μας, καθώς έχουν ήδη αυξηθεί σε 1.600 οι μερίδες φαγητού που διατίθενται δωρεάν σε καθημερινή βάση.

O συνολικός αριθμός των μερίδων φαγητού που διανέμονταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο ήταν περίπου 1.300, γεγονός που μαρτυρά την δραματική αύξηση των νεόπτωχων στην περιοχή μας, προκαλώντας ταυτόχρονα, έντονο προβληματισμό.

Τα προαναφερθέντα αριθμητικά δεδομένα προκύπτουν μετά από την δημιουργία των δύο νέων Σπιτιών Γαλήνης που εγκαινιάστηκαν πρόσφατα στον Άγιο Κοσμά και στον Άγιο Νεκτάριο.

Στο πρώτο, που ξεκίνησε τη λειτουργία του την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, σιτίζονται περίπου 20 άποροι, ενώ στο δεύτερο, που ξεκινά τη λειτουργία του την ερχόμενη εβδομάδα έχουν εγγραφεί ήδη 40.

Τα δύο νέα Σπίτια Γαλήνης εντάσσονται στο ευρύτατο κοινωνικό και φιλανθρωπικό δίκτυο της τοπικής Εκκλησίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην καθημερινή σίτιση των εμπερίστατων συμπολιτών μας, για το οποίο λειτουργούν, πλέον, το Κέντρο Σίτισης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου Δος Ημίν Σήμερον και 25 Σπίτια Γαλήνης σε όλο το εύρος της Μητροπολιτικής Περιφέρειας.

Στόχος του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου είναι η δημιουρ γία Σπιτιών Γαλήνης σε κάθε ενορία, ενώ ήδη διερευνάται η προοπτική δημιουργίας αντίστοιχης δομής και στην περιοχή των Αλυκών.

Η αυξητική τάση των συσσιτίων της τοπικής Εκκλησίας είναι εμφανής το τελευταίο, κυρίως, διάστημα και όπως αναφέρει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι ενδεικτικό των ημερών που διανύουμε και η προσπάθειά μας γίνεται ακόμη πιο εντατική ενόψει των Χριστουγέννων, διότι επιθυμούμε τα Χριστούγεννα όλοι οι συνάνθρωποι μας να νιώσουν ότι είναι μια γιορτή αγάπης .

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο στοιχείο είναι η ανησυχητική αύξηση του αριθμού των ημεδαπών οι οποίοι σιτίζονται από τα Σπίτια Γαλήνης της Μητροπόλεως, εν αντιθέσει προς το παρελθόν, κατά το οποίο ήταν περισσότεροι οι αλλοδαποί. Λαμβανομένης υπόψη της οικονομικής δυστοκίας την οποία αντιμετωπίζουν πολλοί συνάνθρωποι μας, θα υλοποιηθούν και νέες πρωτοβουλίες από την τοπική Εκκλησία.

Σύμφωνα με την επισήμανση του κ. Ιγνατίου από την 1η Δεκεμβρίου θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες μέρες και ώρες, κατά τις οποίες θα παρέχονται δωρεάν συμβουλές από ψυχολόγους σε όσους το έχουν ανάγκη.

Μεσούσης της οικονομικής κρίσης η τοπική Εκκλησία εντείνει, όπως είναι προφανές, τις προσπάθειές της, προκειμένου να δοθεί χείρα βοηθείας σε όσους βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον κυκεώνα δεκάδων καθημερινών προβλημάτων.

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!