Οι Μυκόνιοι τίμησαν την 10ετή ποιμαντορία του Σύρου Δωροθέου Β΄

Image

Την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, σε μια σεμνή τελετή, μετά τη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Ι. Ναό του Αγίου Αιμιλιανού Λόφου Σκουζέ, κατά την οποία προεξήρχε, αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, και τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Τουρλιανής, Προστάτιδος των απανταχού γης Μυκονίων, παρουσία και της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, οι Μυκόνιοι τίμησαν την συμπλήρωση δεκαετούς ποιμαντορίας του Σεβασμιωτάτου με ομιλία του Προέδρου της Αδελφότητος Ανωμεριτών κ. Γεωργίου Κουνάνη, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου Μυκονίων και άλλων Κυλαδιτών και με την παρουσία του Δημάρχου Μυκονίων κ. Αθαν. Κουσαθανά-Μέγας του Αντιδημάρχου, του Προέδρου και Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, του Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Συριανών κ. Ευ. Μαυράκη, της Προέδρου του Συνδέσμου Σεριφίων κας Πεφάνη, και του Προέδρου της Ναυτιλιακής Εταιρείας Μυκόνου κ. Γ. Πολυκανδριώτη.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του Προέδρου προβλήθηκαν φωτογραφίες από τη ζωή και το ποιμαντικό έργο του Σεβασμιωτάτου και μαγνητοσκόπημένο Μήνυμα προς την Αδελφότητα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, ενώ μετα την Εκδήλωση απενεμήθηκαν οι καθιερωμένες υποτροφίες σε μαθητές και σπουδαστές της Μυκόνου.

Στην αντιφώνησή του, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Αδελφότητας, και κατέληξε ειπών «το μόνο που σας παρακαλώ είναι να προσεύχεσθε να με βοηθά και να με στηρίζει ο Θεός, ώστε να επιτελώ πάντοτε σωστά το έργο μου και τη διακονία μου προς την Εκκλησία και το Λαό Του» .

Απευθυνόμενος δε προς τους σπουδαστές, τόνισε χαρακτηριστικά: «Αυτήν την ώρα ακροβατείτε πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί! Εκείνο που έχει σημασία είναι να μην πέσετε… Αν τώρα σταθείτε όρθιοι, να ξέρετε ότι θα είστε όρθιοι για όλη σας τη ζωή και να γνωρίζεται ότι πάντοτε η Εκκλησία μας και εγώ θα βρισκόμαστε δίπλα σας!»

pb270001

pb270025

pb270027

pb270044

pb270066

pb270081

Εμφανίσεις: 61562
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!