Ιλίου Αθηναγόρας: "Η κατάσταση που περνάμε, μας έφερε πιο κοντά" (Vid)

0-0iliou

Για τη Romfea.gr, Γιώργος Φερδής 23.22

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιλίου τέλεσε τη Θ. Λειτουργία και χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον ιεροδιάκονο του ναού π. Θεοφύλακτο Μπαλιάκο, ο σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Στην ομιλία του ο σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημασία της χειροτονίας, χαρακτηρίζοντας τον ιερέα ως τον σύνδεσμο του κόσμου με τον Θεό.

«Ανάμεσα από τον Θεό και τους ανθρώπους αντίγραφο του θεανθρώπου Ιησού είναι ο διάκονος, ο ιερέας και ο επίσκοπος» τόνισε ο κ. Αθηναγόρας.

«Επιλεγόμαστε από το ποίμνιο για να έχουμε το διακόνημα, να γκρεμίσουμε τον τοίχο που υψώνεται ανάμεσα από τον Θεό και τους ανθρώπους. Είμαστε αρωγοί της χάριτος που αγιάζει τους πιστεύοντες».

Ο νέος ιερέας της Μητροπόλεως ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδίας του τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα, ο οποίος, όπως είπε, τον αγκάλιασε περισσότερο και από πατέρας σε μία δύσκολη περίοδο της ζωής του.

Ο ναός από νωρίς το πρωί είχε γεμίσει με κόσμο καθώς και ιερείς από τον τόπο καταγωγής του νεοχειροτονηθέντα.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας, ο Μητροπολίτης Ιλίου τέλεσε τα εγκαίνια του νέου Κοινωνικού Εμπορικού Καταστήματος στον υπόγειο χώρο του Ιερού Ναού, όπου θα συγκεντρώνει μεταχειρισμένα ή καινούργια είδη, ένδυσης και υπόδυσης, τα οποία στην συνέχεια θα διατίθενται δωρεάν σε αυτούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Το συγκεκριμένο έργο, ήταν μια πρόταση και επιθυμία του σεβασμιωτάτου για τη στήριξη των συνανθρώπων μας, όπως τόνισε ο προϊστάμενος του Ναού π. Μιχαήλ.

Στα εγκαίνια έδωσαν το παρών πολλοί ιερείς της Μητροπόλεως, καθώς και πολιτικοί παράγοντες του Δήμου Ιλίου και Αγίων Αναργύρων.

Ο κ. Αθηναγόρας δεσμεύτηκε και για άλλα παρόμοια έργα στην μητρόπολή του, που θα ανακουφίσουν τις ευπαθείς ομάδες της περιοχής.

{youtube width="600" height="400"}44Fdukwdzm0{/youtube}

{youtube width="600" height="400"}Pszy4cuRoKk{/youtube}

Iliou_7)

0-iliou

Iliou_(11)

iliou2

iliou4

iliou6

0-iliou1

0-Iliou2

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!