Επετειακή εκδήλωση για τον Μητροπολίτη Αθηνών Νεόφυτο Μεταξά

ImageΜεγαλοπρεπής εκδήλωση αφιερωμένη στον από Ταλαντίου Μητροπολίτην Αθηνών αοίδιμο Νεόφυτο Μεταξά έλαβε χώραν την Τετάρτη 23 τ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Η επετειακή αυτή εκδήλωση συμπληρώσεως 250 ετών από της γεννήσεως και 150 χρόνων από της κοιμήσεως του μεγάλου Εκκλησιαστικού και Εθνικού ανδρός, ήταν η τελευταία ποικίλων άλλων, που πραγματοποιήθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος καθ’ όλην την διάρκειαν του χρόνου και ήταν αφιερωμένη στη ζωή και δράση του Επισκόπου Νεοφύτου.

Στην ως άνω εκδήλωση ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος με θέμα: «ο Νεόφυτος με την σπάθη και τον Σταυρό υπέρ πίστεως και πατρίδος».

Στο δεύτερο μέρος της εκδηλώσεως ο Σεβασμιώτατος επέδωσε στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανό, εξ Αταλάντης, το ανώτατο παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος εις ένδειξιν τιμής και εις αναγνώρισιν της πολυσημάντου προσφοράς του στην Εκκλησία και στην Πατρίδα, αφού προηγουμένως αναφέρθηκε στην πορεία του μέσα στην Εκκλησία, στην σημαντική συμβολή του στην προβολή και διάσωση των κειμηλίων της Ιεράς Μονής Σινά και στην όλη αγία και ταπεινή βιοτή του.

Αποδεχόμενος την διάκριση ως τιμήν ολοκλήρου της Σιναϊτικής αδελφότητος ο Γέρων άγιος Σιναίου κ. Δαμιανός ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατον Ποιμενάρχη μας και απηύθηνε λόγους οικοδομής στο πολυπληθές εκκλησίασμα που με συγκίνηση συμμετείχε στην όλη εκδήλωση.

Την σεμνή εκδήλωση πλαισίωσε με επικαίρους ύμνους η χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου-Καθηγητού κ. Ανδρέου Ιωακείμ και παρουσίασε ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως και ο Ιεροδιάκονος Αθανάσιος Κυρίτσης, ιδιαίτερος Γραμματεύς του Σεβασμιωτάτου.

Τιμητικώς παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Νικόλαος και εξ Αταλάντης ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος, οι αδελφοί και συγγενείς του Αρχιεπισκόπου Σινά κ. Δαμιανός, πολλοί ιερείς και πλήθος λαού.

Όλη η τελετή, οι ομιλίες και τα ψάλματα μετεδόθησαν απ εὐθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως και τον Τηλεοπτικό Σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδος.

0-00lamia

0-00lamia1

0-00lamia2

0-00lamia3

Εμφανίσεις: 98114
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!