Ριζικές αλλαγές στην Ιερά Μητρόπολη Χίου

Image

Του Παντελή Φύκαρη, 13.55

Ριζικές τομές και αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της τοπικής Εκκλησίας εξήγγειλε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, κατά τη διάρκεια των εργασιών της πρώτης Ιερατικής Σύναξης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του «Κουκουνάρειου» πνευματικού κέντρου του Ι.Ν. Παναγίας Λατομίτισσας.

Οι θέσεις και τα ονόματα

Ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, ζήτησε από όλους τους ιερείς να αυξήσουν το φιλανθρωπικό τους έργο ενώ ανακοίνωσε ότι από 1.1.2012 θα συγκροτηθούν διάφορες επιτροπές που θα συμβαδίζουν με τη λαϊκή θέληση και βούληση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της επιτροπής Θρησκευτικού Τουρισμού, ιδέα του ίδιου του Μητροπολίτη, καθώς φέρεται να είπε στους ιερείς της Χίου, ότι προτίθεται να εφαρμόσει και να προσαρμόσει στα τοπικά δεδομένα την πείρα που απέκτησε στο Συνοδικό γραφείο θρησκευτικού τουρισμού.

Αναφορικά με τον ορισμό Πρωτοσύγκελου και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, ανακοίνωσε στους ιερείς ότι τις δύο θέσεις θα καταλάβουν οι δύο ιερείς που έχουν τιμηθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη με ο Οφίκιο του Οικουμενικού Θρόνου.

Έτσι από 1.1.2012 Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Χίου αναλαμβάνει ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Γ. Λιαδής ενώ στα καθήκοντά του παραμένει ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Δ. Γεόμελος.

Ο Σεβασμιότατος κατά τη λήξη των εργασιών δήλωσε:

«Είμαι συγκινημένος γιατί είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τα παιδιά μου που είναι παράλληλα και συνεργάτες μου.

Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι όλοι ιερείς της Ι.Μ. Χίου, έχουν όρεξη και διάθεση να εργαστούν μαζί με τον Επίσκοπό τους, για το καλό του τόπου μας. Η συνεργασία αυτή θα έχει έναν και μόνο κοινό τόπο: Το θέλημα του Χριστού».

xiou-markops1

Εμφανίσεις: 84915
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!