Ο Μητροπολίτης Σύρου κοντά σε εμπερίστατους συνανθρώπους μας

dorotheosΟ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, ενώπιον των δυσμενών καταστάσεων, που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία από την υφιστάμενη οικονομική συγκυρία, και ειδικώτερα οι κάτοικοι των νησιών της Μητροπόλεως, και παρά τις οικονομικές δυσκολίες, που την πλήττουν, ύστερα από πολλή σκέψη και έντονο προβληματισμό με τους συνεργάτες του, προκειμένου να βρεθεί ο πλέον κατάλληλος, διακριτικός και αποτελεσματικός τρόπος ανακούφισης των οικονομικά αδύναμων και εμπερίστατων συνανθρώπων μας, κατέληξε στην απόφαση να θέσει σε άμεση εφαρμογή ένα καινοτόμο, για τη Σύρο, Πρόγραμμα Βοηθείας, με το γενικό τίτλο «ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» .

Το Πρόγραμμα αυτό θα περιλαμβάνει την τακτική μηνιαία διανομή πακέτων με τρόφιμα και άλλα χρειώδη σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, με βάση Καταλόγους, που θα συντάξουν οι Εφημέριοι, αλλά και τοπικοί Σύλλογοι, από τους οποίους τούτο έχει ήδη ζητηθεί.

Η μεταφορά και διανομή θα γίνεται από εθελοντές, με κάθε διάκριση και κατ’ απολύτως δίκαιο και διαφανή τρόπο, ώστε να θεραπευτούν πραγματικές ανάγκες.

Το Πρόγραμμα αυτό, που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την επόμενη εβδομάδα, αποτελεί συνέχεια του πολύπλευρου κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά την εξαγγελία του Προγράμματος, την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος έκανε την ακόλουθη δήλωση στα τοπικά Μ.Μ.Ε. :

«Ο Επίσκοπος είναι ο στοργικός πατέρας του ποιμνίου του. Με τις μικρές μας δυνάμεις, αλλά με πολλή αγάπη, πράττουμε ό, τι μπορούμε αυτή την ώρα για την ανακούφιση του ποιμνίου μας.

Εμφανίσεις: 41812
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!