Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Χαλκίδος (ΦΩΤΟ+Vid)

0014

Χαλκίδα, Αιμίλιος Πολυγένης 10.22

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα στη Χαλκίδα η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, όπου άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Το πρωί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Καρυστίας κ. Σεραφείμ.

Επίσης συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας).

Να αναφερθεί ότι στο ιερό παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Κανώπου κ. Σπυρίδων, του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Στη συνέχεια τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και τη διδασκαλία του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου.

Επίσης αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη του, τονίζοντας ότι ο κ. Χρυσόστομος αγωνίζεται καθημερινά για την σωτηρία του ποιμνίου που του εμπιστεύθηκε ο Θεός.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς του Αγίους Αρχιερείς, οι οποίοι έσπευσαν από τις Επαρχίες τους στη Χαλκίδα για να τον τιμήσουν, σήμερα που άγει τα ονομαστήρια του.

O κ. Χρυσόστομος αναφερόμενος στον Μητροπολίτη Καρυστίας κ. Σεραφείμ, τον αποκάλεσε τον "πρύτανη της Ιεραρχίας, και καύχημα της νήσου μας".

Επίσης ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, αναφέρθηκε σε όλους του Μητροπολίτες που τον τιμήσαν με την παρουσία τους, καθώς και τον ευλογημένο κλήρο της Επαρχίας του.

Τέλος ευχαρίστησε τον Γεν. Αρχιερατικό της Μητροπόλεως, Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη ο οποίος με το κήρυγμά του, τον συγκίνησε με τα λόγια αγάπης προς το πρόσωπο του.

{youtube width="600" height="400"}gX-PTY9TcCE{/youtube}

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

16

15

17

18

0-1

xalkidosNeu

0-halk1

0-halk

picxalk

(*) Την εν λόγω φωτογραφία φιλοτέχνησαν παιδιά από τις ενορίες της Χαλκίδος, προς τιμήν του Μητροπολίτη τους)

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!