Η Πάτρα και ο λαός της τίμησαν τον Άγιο Νεκτάριο

patra

Με λαμπρότητα ξεχωριστή και με κέντρο τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Πατρών γιορτάστηκε η Ιερά Μνήμη του Θαυματοβρύτου Αγίου Νεκταρίου, με συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών, τόσο στον Εσπερινό, όσο και στην Ιερά Αγρυπνία, αλλά και στην Θεία Λειτουργία ανήμερα, την οποία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων πολλών Ιερέων και Διακόνων.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανεφέρθη στην θαυμαστή βιοτή και πολιτεία του Αγίου Νεκταρίου και ανέπτυξε στοιχεία από τον βίο του, τα οποία αφ’ ενός μεν αυτόν ανέδειξαν ουρανοπολίτην και πρέσβυν ακοίμητον υπέρ πάντων ημών, αφ’ ετέρου δε ενισχύουν και βοηθούν και εμάς στην πνευματική μας πορεία για την θέωση.

Επίσης ανεφέρθη στην κρίσιμη κατάσταση, που ζει η χώρα μας και παρεκάλεσε τον Θεό να φωτίση τους Πολιτικούς Αρχηγούς της Ελλάδος, να συνεννοηθούν και να βρουν λύση, ώστε να μη έχομε περαιτέρω δυσάρεστες εξελίξεις στην ήδη δυσμενή και επιβεβαρυμένη πορεία της χώρας μας.

patra2

patra3

Image

patra5

Εμφανίσεις: 48136
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!