Σε εγρήγορση η μητρόπολη Κιλκισίου για τη φτώχεια στην περιοχή

mitropolitis-kilkisΗ Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου στα πλαίσια της ποιμαντικής της φροντίδας για το ποίμνιo της, προσκάλεσε, στο Γραφείο του Μητροπολίτη μας κ. Εμμανουήλ, σε έκτακτη σύσκεψη τους φορείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του Κιλκίς.

Bασικό θέμα ήταν η επίλυση του συνεχώς εντεινόμενου κοινωνικού προβλήματος, της ανεργίας και της φτώχειας των κατοίκων της περιοχής μας.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν οι:

1)    Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης

2)    Ο Ταξίαρχος της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας Πεζικού κ. Χρήστος Καββαδίας με τον επιτελάρχη του.

3)    Ο Πρόεδρος των Φαρμακοποιών Ν. Κιλκίς κ. Δημήτριος Αγαθόπουλος.

4)    Η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Υγείας και Πρόνοιας Ν. Κιλκίς κ. Βασιλική Γεωργιάδου.

5)    Ο Πρόεδρος ΒΙ.ΠΕ. Σταυροχωρίου κ. Βασίλειος Σεργιαννίδης με τον αντιπρόεδρο κ. Διαμαντίδη.

Στην αρχή ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τούς παρόντες για το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον και τη φροντίδα της Μητροπόλεως προς τους συμπολίτες μας, το οποίο εκφράζεται εμπράκτως από το φιλανθρωπικό της έργο, με το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και με τα ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία που εδώ και 2 χρόνια έχουν φθάσει τα 20.

Και παρά τα σχεδόν ελάχιστα έσοδα, συμβολικά πλέον των ναών, τα έργα αγάπης προς το συνάνθρωπο συνεχίζονται.

Συγκεκριμένα:

• τα φιλόπτωχα ταμεία των 20 μεγαλύτερων ενοριών, μοίρασαν κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα 900 δέματα τροφίμων και ρουχισμού σε εξακριβωμένα ενδεείς οικογένειες,
• από τα συσσίτια αγάπης που στεγάζονται στο ισόγειο του Ιερού Ναού Παναγίας Κιλκίς μοιράζονται 70 μερίδες φαγητό την ημέρα και
• από την 1η Νοεμβρίου μοιράζονται 95 μερίδες φαγητού ημερησίως, με την συμβολή όλων των Ιερών Ναών της πόλης του Κιλκίς και την εθελοντική διακονία μέχρι τώρα από τις εθελόντριες κυρίες όλων των ενοριών τη πόλης.

Οι ανάγκες όμως αυξάνονται και η Ιερά Μητρόπολη βρίσκεται σε εγρήγορση.

Συμπαραστάτες σ’ αυτήν την προσπάθεια η 71η Ταξιαρχία με όλη την καλή διάθεση και την έμπρακτη βοήθειά της αλλά και ο Σύλλογος Φαρμακοποιών που κάνει μεγάλο αγώνα για την παροχή δωρεάν φαρμάκων εδώ και ένα χρόνο σε ανασφάλιστους μέσα από το «Κοινωνικό Φαρμακείο».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς και τα μέλη του ΒΙ.ΠΕ.

Σταυροχωρίου αποφάσισαν να συγκροτήσουν τις δυνάμεις τους για ουσιαστική συμπαράσταση.

Πριν από τις γιορτές θα πραγματοποιηθεί και άλλη συνάντηση με στόχο να υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα και να συμβάλλουνε όλοι στα έργα αγάπης για τον συνάνθρωπό μας.

Εμφανίσεις: 70711
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!