Στην Αίγινα τίμησαν τον Άγιο Νεκτάριο τον Θαυματουργό

idraΜε εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε η νήσος Αίγινα την ετησία μνήμη του πολιούχου και προστάτου Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού. 

Tην παραμονή της εορτής τελέσθηκε νωρίς ο μικρός εσπερινός στο Καθολικό της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος (Αγίου Νεκταρίου) και στη συνἐχεια ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στον νέο παμμεγέθη Ι. Ναό του Αγίου Νεκταρίου με την συμμετοχή των προσκληθέντων από τον Σεβ. Ποιμενάρχη Σεβ. Μητροπολιτών: 1) Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου 2) Συμφερουπόλεως και Κριμαίας κ. Λαζάρου 3) Κορίνθου κ. Διονυσίου, 4) Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου και 5) Ανδρούσης κ. Θεοκτίστου.

Στον Μ. Εσπερινό χοροστάτησε ο Άγιος Ιλίου όστις και εκήρυξε τον Θ. Λόγον. Ακολούθησε ιερά αγρυπνία μέχρι της 5ης πρωϊνής εις την οποίαν ομίλησε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιγνάτιος Πατεστής.

Την κυριώνυμο της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αγίου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου όστις και εκήρυξε εμπνευσμένα τον θείον λόγον.

Στην συνέχεια σχηματίσθηκε στον λιμένα της νήσου Αιγίνης η λιτανευτική πομπή η οποία κατέληξε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό. Μετά το πέρας της λιτανεύσεως παρετέθη επίσημον γεύμα προς τιμήν των προσκληθέντων Αρχιερέων και των αρχών στην τραπεζαρία της Ι. Μονής Αγίου Νεκταρίου.

Ας σημειωθεί ότι στις ιερές ακολουθίες έψαλλε πολυμελής χορός Ιεροψαλτών υπό την χοραρχίαν του Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Καλομοίρη. Το απόγευμα της εορτής εψάλη ο Εσπερινός της αποδόσεως χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ύδρας κ. Εφραίμ.

idra2

idra3

idra4

idra5

Εμφανίσεις: 68045
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!