Συνάντηση Μητροπολίτη Λευκάδας με Αντιπεριφερειάρχη για ΕΣΠΑ

0-leukados-antiperiferxΗ ένταξη έργων, που αφορούν σε παρεμβάσεις αποκατάστασης σε ιερές μονές και ναούς της Λευκάδας, ήταν το αντικείμενο συζήτησης – συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης, κ. Θεόφιλου και του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Θεόδωρου Βερύκιου.

Όπως αναφέρει στο δελτίο τύπου της η Αντιπεριφέρεια Λευκάδας: «Ο κ. Βερύκιος, συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο, Δημοσθένη Σκληρό, συναντήθηκε με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Θεόφιλο στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης και συζήτησαν θέματα που αφορούν στις υπό εξέλιξη μελέτες αποκατάστασης ιερών Μονών και Ναών, καθώς και τους πιθανούς τρόπους που η Π. Ι. Ν. θα μπορούσε να συνεισφέρει στην προσπάθεια αυτή.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες για πιθανή μελλοντική ένταξη κάποιων εξ αυτών των έργων στο ΕΣΠΑ.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε η ανάγκη συνέχισης αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας - γεγονός που στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας έχει αποδώσει σημαντικούς καρπούς - ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα ο ρόλος που διαδραμάτισε και μπορεί να συνεχίσει να διαδραματίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία στους δύσκολους για το έθνος μας καιρούς.
Εμφανίσεις: 62742
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!