Λαμπρός εορτασμός των Αρχαγγέλων στις Σέρρες

1

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε χθες Τρίτη 8 Νοεμβρίου η πανευφρόσυνη Ιερά μνήμη των εφόρων και άγρυπνων φρουρών της ιστορικής πόλεως και πρωτεύουσας του Νομού Σερρών και του ευλαβούς λαού αυτής, των αγίων ενδόξων Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων Δυνάμεων Ασωμάτων.

Το απόγευμα της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Θεολόγος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, ενώ την Τρίτη 8 Νοεμβρίου συλλειτούργησε μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε στον εορτάζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών.

Μετά την Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, με την συμμετοχή μέγα πλήθους φιλέορτων πιστών.

Στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας τελέσθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Θεολόγο τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Κιβωτός Αγάπης», παρουσία των τοπικών Αρχών και πλήθους κόσμου.

Στον χαιρετισμό του ο  Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Θεολόγος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Εκκλησία μας κάνει πράξη τον λόγο του Κυρίου μας «Επείνασα και εδώκατέ μοι φαγείν». Η αγία Εκκλησία μας ποτέ δεν έμεινε ασυγκίνητη στα σοβαρά οικονομικά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετές οικογένειες.

Μέσα από την λειτουργία της παραπάνω πρωτοβουλίας της τοπικής μας Εκκλησίας προσφέρεται η δυνατότητα επιπλέον στηρίξεως και βοηθείας σε οικονομικά αδύνατες οικογένειες της περιοχής μας.

Σ’ αυτό το κάλεσμα της Εκκλησίας μας ιδιαιτέρως συγκινητική υπήρξε η ανταπόκριση του λαού μας και του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας, που στήριξαν ηθικά και υλικά την προσπάθεια αυτή.

Ήδη πολλοί Σερραίοι έσπευσαν να ενισχύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης επισιτιστικής ανάγκης, ενώ μέχρι στιγμής 150 οικογένειες ενισχύονται με την δωρεάν προμήθεια τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, που ξεκίνησε την λειτουργία του σήμερα 9 Νοεμβρίου.

Αξίζει να υπογραμμισθεί επίσης ότι στις Σέρρες και στην Νιγρίτα ήδη λειτουργούν με την ευθύνη της τοπικής μας Εκκλησίας επτά ενοριακά συσσίτια, τα οποία προσφέρουν περί τις 400 μερίδες ζεστού φαγητού καθημερινώς.

 2

3

4

5

Εμφανίσεις: 44148
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!