Λαμπρός εορτασμός στην Ι.Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου

pammeg_taksiarxon_2Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εόρτασε και φέτος η Ι. Μονή Ταξιαρχών Πηλίου τη Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό, στον οποίο συνέρρευσε πλήθος κόσμου, ενώ παρευρέθησαν και οι πολιτικές, δικαστικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου μας, χοροστάτησε ο νεοεκλεγείς Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, αποδεχόμενος πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, λίγες μόλις ημέρες πριν από την επίσημη ενθρόνισή του στο θρόνο της Επαρχίας Ζακύνθου, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Λίγο πριν από το πέρας του πανηγυρικού Εσπερινού η Καθηγουμένη της Μονής Μοναχή Νικοδήμη υποδέχθηκε επισήμως και προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζακύνθου, εκφράζοντας παράλληλα ευχές για την ενδυνάμωσή του στα νέα υψηλά Ποιμαντορικά καθήκοντά του.

Ο Σεβασμιώτατος αντιφώνησε, ευχαριστώντας για την εγκάρδια υποδοχή, όπως και για την τιμή που του έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας να τον προσκαλέσει στην πανήγυρη της Μονής.

Εξέφρασε δε τα θερμά αισθήματά του προς αυτόν, τον οποίο γνώριζε και εκτιμούσε από τα χρόνια της κοινής φοιτήσεώς τους στην Ριζάρειο Σχολή.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου ευχαρίστησε θερμώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ευχόμενος τα βέλτιστα για μια ευδόκιμη Ποιμαντορική πορεία και αναφωνώντας στην εκκλησία το «Άξιος»!

Ανήμερα της εορτής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία πλαισιούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεώς μας, με προεξάρχοντα τον Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Κιαμέτη, Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ.Δ. ο οποίος μίλησε με θέμα τους Φύλακες Αγγέλους και την παρουσία Τους στη ζωή μας και παρακίνησε όλους σε νήψη, προσοχή και πνευματικό αγώνα, με σύνθημα το «Στώμεν καλώς» του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου αναχώρησε από τη Μονή ευλογώντας την Αδελφότητα και τους προσκυνητές, με προορισμό την Επαρχία του, όπου εντός ολίγων ημερών θα λάβει χώρα η επίσημη ενθρόνισή του στον αρχιερατικό θρόνο της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου.

Εμφανίσεις: 45221
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!