Η Τίμια Κάρα του Οσιομάρτυρος Νικολάου στη Θήβα

DSCF3498Την  Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011  με την ευκαιρία της ελεύσεως της Τιμίας Κάρας του Οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουνένοις, τελέσθηκε στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου Του Νέου Θηβών Αγρυπνία ιερουργούντος του Σεβ.Μητροπολίτου Θηβών κ.Γεωργίου. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην τιμή των Ιερών Λειψάνων απο την Εκκλησία μας και στην εμπιστοσύνη με την οποία πρέπει να περιβάλλουμε τους Αγίους μας  ιδιαίτερα στην δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε τελευταία.

Επίκεντρο των Λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν το Σαββατοκύριακο 5-6 Νοεμβρίου 2011 με την ανάμνηση του Θαύματος του Αγίου δια του οποίου διέσωσε την Ενορία από το μένος και τα αντίποινα του Γερμανού Κατακτητή (Οκτώβριος 1943)με τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Πανηγυρική Θ.Λειτουργία που τελέσθηκαν προεξάρχοντος του Παν.Καθηγουμένου Γέροντος Δωροθέου πλαισιωμένου υπό πολλών Κληρικών.

Αποκορύφωμα ήταν η τελετή της αναχωρήσεως της Τιμίας Κάρας την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Μετά τον Εσπερινό και την Παράκληση με εκκλησιαστική Τάξη σχηματίσθηκε Λιτανευτική πομπή από το Ναό μέχρι τον «κόμβο Ταχίου» με την συμμετοχή πλήθους κυριολεκτικά πιστών. Κατά την διάρκεια της, δόθηκε η ευλογία να κρατήσουν στα χέρια τους την Τιμία Κάρα πολλοί άνδρες. Επιστρέψαμε αφού ασπασθήκαμε για τελευταία φορά το ιερό λείψανο στο Ναό ενώ προηγουμένως ευχαριστήσαμε τον Γέροντα για τον κόπο και τη θυσία που έκανε όλες αυτές τις ημέρες χάριν όλων των φιλαγίων πιστών.

DSCF3531

DSCF3588

DSCF3621


Εμφανίσεις: 51902
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!